Agenda 2022

De repetitieavonden zijn op de maandagavond en beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur. Ze vinden plaats in de Bethelkerk in Tuindorp Oostzaan.

Na afloop drinken we nog gezellig een drankje met elkaar. Als je daar behoefte aan hebt tenminste!

Data voor de uitvoeringen in 2022: 

 Datum Waar/wat: Adres/Plaats: Aanvang dienst:  Uiterlijk aanwezig: 

Verzamelen Bethelkerk:

22-05-22 Kruispunt Landsmeer Landsmeer 10.00 uur    
29-10-22 Jubileum concert Taborcentrum Purmerend 19.30 uur    

Uitvoeringen uit het verleden:

(scroll naar beneden voor verslagen van nog veel meer uitvoeringen!)

169) 12-01-2020 Doopdienst: Bethelkerk

Wat een geweldige dienst zeg vanmorgen. Heerlijk om daar onze medewerking aan te mogen verlenen. Bij het inzingen bleek alras dat het goed zat vanmorgen. Goede concentratie en zo. Ons jonge publiek was vooraf al heel enthousiast getuige zijn spontane applaus. Heerlijk onbevangen toch. De dienst zelf was ook heel bijzonder. Met name de doop van Stevie Mike van den Berg sprak zeer tot de verbeelding. Heel fijn ook voor de ouders en grootouders (Hans en Wilma) om dit zo mee te maken. En wij als koor ook! Goed gezongen! Mag ook wel bij zo'n thuiswedstrijd. Maar als dan de kerk volzit dan geeft dat een extra dimensie. Heel fijn hoor! Hans had het bijzonder druk vanmorgen met het toespreken van de doopouders als ouderling van dienst en het uitreiken van de doopkaars. Daarna ook nog de mededelingen, kortom, een druk baasje! De gehele familie Visser liet zich trouwens van de beste kant zien vanmorgen. (Schriftlezing en doopuitleg) en het filmen niet te vergeten. Na afloop een drukte van belang in de benedenzaal. Koffie met een taartje van Stevie Mike. En dat ging er best in hoor. Heerlijk! Veel complimenten van veel toehoorders. Dat doet je altijd goed! Foto's van deze happening zijn van Eric. Bedankt weer man. Zoals het er nu uitziet zien we elkaar pas weer op 4 april tijdens ons jubileumconcert in de Taborkerk in Purmerend. Tot dan!

           

           

168) 24-12-2019 Kerstnachtdienst: Dorpskerk Zunderdorp

Wat een heerlijke kerstnachtdienst was dit zeg. Geweldig. Een overvolle kerk met staande mensen achterin. Fijne reacties na sommige nummers (open doekjes zelfs!) en complimenten alom na afloop van heel veel bezoekers. Na afloop stond ik te praten met twee iets oudere Zunderdorpers en ook zij waren heel blij met zo'n volle kerk. Normaal was het niet zo druk, zeiden zij. Nu neemt Holysound op dit soort gelegenheden altijd veel support mee naar de kerk, en dat was dit keer zeker ook weer zo. Heel veel bekende gezichten gezien. Leuk! De gast pianist Jan Hus speelde zijn vingers blauw op de piano. Wat waren we blij dat jij er was Jan, geweldig. Hartelijk bedankt. Al had je het niet zo goed gedaan als jouw vrouw Janny er niet bij was geweest! Heerlijk om te zien, een gouden duo! Het koor heeft prima gezongen, zowel bij het inzingen als tijdens de dienst. En dat is wel eens anders geweest. Nu zingt het wel geweldig hoor hier in dat idyllische kerkje in Zunderdorp. Ook Jan was tevreden na afloop en dat zegt genoeg. Druk avondje voor jou met én dirigeren én een lied op de piano én de trap op en af om de gemeente te begeleiden. Maar... binnenkort heb je rust! Wel, en dan zitten de kerstuitvoeringen er al weer op en gaan we ons verder voorbereiden op het jubileumconcert van 4 april. Wat gaat het toch allemaal snel voorbij. Maar eerst de doopdienst van Stevie opluisteren. Dat wordt vast heel gezellig! Foto's van diverse fotografen dit keer. Het worden er iets meer dit keer, maar ze zijn ook zo mooi allemaal! Hele fijne kerstdagen allemaal. En een spetterend 2020.Tot op de Nieuwjaarsreceptie van 4 januari.

Naschrift van de voorzitter:

De recensent die de verslagen maakt van onze Holy Sound uitvoeringen op onze HS website kan natuurlijk niet over zichzelf spreken , vandaar deze toevoeging aan de verslagen van de kerstuitvoeringen.
Joost heeft een belangrijke bijdrage gedaan door een aantal solo stukken in de kerstnummers van Holy Sound op een mooie manier voor zijn rekening te nemen. Ondanks de spanningen die dit met zich mee brengt heeft hij het goed gedaan en kan hij trots zijn op zijn bijdrage in deze. We hopen dat hij in de toekomst dit wil blijven doen.
Tevens noemen we Jan Schoute , die een aantal declamaties in de kerstnummers op een mooie wijze heeft voorgedragen , waardoor de nummers een grotere waarde kregen.
Mannen goed gedaan en we hebben van jullie bijdrage genoten.
Tom Radema.

           

           

167) 19-12-2019 Kerst sing-along: Kruispunt Landsmeer

Zo, dat was de tweede kerstdienst. Dat schiet nu al aardig op want we zijn al over de helft. Volgende week dinsdag de kerstnachtdienst nog, in Zunderdorp dit keer. Het inzingen hier in Landsmeer ging best wel lekker. Concentratie alom. Jammer dat de uitvoering zelf wat tegenviel. Geen idee waar hem dat in zat. In de Ark vorige week was het net andersom. Ook jammer was het dat de kerk maar half vol was. Dat zijn we eerlijk gezegd niet gewend daar. Misschien dat het daar aan lag dat we iets minder gemotiveerd waren. Na afloop best wel wat complimentjes van de bezoekers. Dat is altijd wel fijn hoor. Veel oude "nieuwe" gezichten in het publiek vanavond. Dat vond iedereen  best gezellig. Leuk gebabbeld met iedereen onder het genot van een heerlijk gluhweintje. De organisatie was wederom perfect. Bedankt allemaal. En nu op naar Zunderdorp, een gezellig kerkje net even buiten Amsterdam Noord. De foto's (het zijn er wat meer dit keer) zijn deels van Eric, deels van Johanne Been en deels van Petra Werkman. Bedankt allen.

       

       

   

   

 

166) 15-12-2019 Kerstzangdienst: de Ark

Niet eens zo heel lang geleden dit keer. Landsmeer in oktober. Wel een thuiswedstrijdje hoor, daar in die Ark. Een redelijk volle kerk met veel bekende gezichten. Het is voor ons als koor altijd heel bijzonder om voor hen te zingen. Voor hen, maar zeker voor alle andere aanwezigen. Heerlijk. Het inzingen leverde de bekende probleempjes op maar daar was tijdens de uitvoering niets meer van te merken. Volgens mij hebben we heel fijn, geconcentreerd maar toch losjes gezongen. Ik heb daar zelf niets meer over gehoord na afloop maar de gezichten stonden allemaal op "zonnig" en dat zegt genoeg. We hebben trouwens een drukke kerstperiode. Leuk is dat! Dan hebben we de kerstliederen niet voor niets gerepeteerd. Komende donderdag zien we elkaar al weer "officieel", want dan zingen we in Landsmeer. We hebben er zin in! Foto's wederom van vriend Eric. Bedankt!

           

           

165) 27-10-2019 Kruispunt Landsmeer

Sjonge, dat was me lang geleden zeg dat wij een uitvoering gaven. Dat moet Edam geweest zijn... ;-) En nu weer eens in Landsmeer en dat voelt toch altijd weer als thuiskomen. Enthousiaste gemeente daar met meerdere keren een spontaan applaus. Dan moet het dus goed geweest zijn dunkt mij. En, als ik eerlijk ben, dan ging het ook wel erg lekker vanmorgen. Het inzingen was nog niet helemaal perfect met hier en daar een vals nootje maar de uitvoering zelf stond als een klok! En dat nadat velen pas in de kleine uurtjes thuiskwamen na een feestje. Gelukkig werd daar geen alcohol geschonken dus daar kon het absoluut niet aan liggen ;-) Een tevreden dirigent die het wel weer erg druk had vanmorgen. Heen en weer rennen tussen de bok en het orgel maar dat is Jan wel toevertrouwd, goed gedaan allemaal Jan! Trouwens, als ik toch complimenten uitdeel dan mag dat ook aan het combo. Heerlijk zoals jullie speelden. Daar heb je als koor wat aan hoor. Gedegen bas, drum en piano. Geweldig allemaal! Na afloop ook veel duimpjes van de toehoorders. Niet te hard dit keer, heel geconcentreerd en met veel gevoel gezongen. Foto's wederom van vriend Eric. Bedankt weer! Op naar de Ark voor de Kerstzangdienst.

       

164) 23-06-2019 Afsluiting van het seizoen. BBQ in Landsmeer

Heerlijk weer weer. Dat is traditie zo langzamerhand. De tuin van Ron en Gea zag er weer prima uit. Daar was heel hard aan gewerkt ;-) Wat is dat toch een heerlijk plekje om een feestje te bouwen. Behoorlijk druk. Leuk dat hier altijd positief op wordt gereageerd. Een prachtige BBQ met heerlijk vlees van slager Jan Splinter. Traditionele bereiders ook. Bedankt Hans, Marc en Jos. Jullie staan er altijd! Bedankt bestuur voor de perfecte organisatie. Het lijkt zo simpel allemaal maar we weten echt wel dat er heel wat voorafgaat aan zo'n middag. Bedankt Ron en Gea voor het voor de zoveelste keer beschikbaar stellen van jullie tuin! Heerlijk nieuws ook voor jullie beiden. Heel fijn allemaal. Dat jullie tot besluit ook de hele BBQ voor jullie rekening namen was de kers op de taart. Chapeau en hartelijk bedankt! Fijne vakantie allemaal. Doe voorzichtig en kom heelhuids terug om in september uitgerust aan de repetities voor het concert te beginnen.

 

163) 24-12-2018 Kerstnachtdienst in de Grote kerk in Edam

Jaaa, da's echt andere koek hoor. Zingen in een oude, grote kerk in Edam in plaats van een knus kerkje in Landsmeer. Veel publiek, dat wel, maar een akoestiek waar je verdrietig van wordt. Kees was mooi op tijd weer dankzij de pionnen van Hans. Kon hij mooi voor de deur parkeren en was hij in staat om ons vanaf het begin te begeleiden. Peter meldde tijdens het inzingen al dat de solo van de heren achterin de kerk absoluut niet te volgen was. Dat was best een dingetje. Helaas begaf de piano het tijdens twee nummers van het koor. Dat was wel een beetje jammer. Gelukkig bleek de technische dienst tijdens de preek in staat om het euvel te verhelpen zodat het koor na de (voorgelezen) preek de resterende songs zonder hapering mocht vertolken. Als dan tijdens het laatste lied de gemeente de zaal al verlaat, dan zinkt de moed je toch wel in de schoenen hoor. Vreselijk is dat toch. Een mager en weifelend applausje na afloop. De glühwein met krentenbrood was denk ik belangrijker dan de uitsmijter van het koor. Maar als je dan na het opruimen zo'n glaasje wil bemachtigen en alles blijkt "op" te zijn dan bekruipt je toch wel het gevoel van "waar doe ik het allemaal voor"! Wat heel leuk was, was dat er ook vanavond weer veel oud leden, oud solo zangeressen, oud bassisten en oud dirigenten aanwezig waren. Leuk! Op de een of andere manier is Berna in staat geweest om tijdens de dienst mooie foto's van het koor te maken. Ze stond er zelf ook op dus of zij ze zelf heeft gemaakt durf ik te betwijfelen. In ieder geval bedankt Berna! Veel plezier op de Nieuwjaarsreceptie allemaal! De agenda voor 2019 is angstvallig leeg, maar wie weet wat er nog binnenkomt aan uitnodigingen.

       

                                                                    

162) 20-12-2018 Kerstzangdienst in het Kruispunt in Landsmeer.

Volle bak vanavond. En dat zingt toch altijd wel lekker hoor. Best wel wat zenuwen aan het begin van de avond. De generale repetitie van dinsdagavond in deze zelfde kerk verliep niet echt soepeltjes. Maar Holysound zou Holysound niet zijn of de uitvoering zelf verliep gladjes en zonder noemenswaardige foutjes. Zelfs de solo van de sopranen bij "The shepherds call" ging perfect! Complimenten meiden. Een nieuwe solozanger vanavond. Zet die druiloor de microfoon niet aan... Wel aardig wat complimentjes gehad. En dat is leuk. Nou, wie weet... Wat een lange zit zeg vanavond. Niet alleen het koor mocht veel zingen (drie kwartier bij elkaar...) ook de gemeente moest er behoorlijk aan trekken. Al met al hadden velen een blikken ko.. Wat ook heel leuk was, was de aanwezigheid van veel oud leden. Ook zij hadden genoten van onze zang. De solozangeres met haar mooie warme stem zorgde voor een prachtige afwisseling. Kortom, een geslaagde avond. Nu nog naar de Grote kerk in Edam. Kerstnachtdienst op maandag 24 december. Da's weer heel andere koek. Ik ben benieuwd. Foto's van Eric de Bruijn en Johanne Been. Bedankt beiden! Tot slot: als u de video van deze kerst singalong wilt bekijken dan kan dat op http://www.pglandsmeer.nl/kerkdienst-gemist/

       

161) 21-10-2018 Zangdienst voor oud-leden Hilda en Hans van het Kruis tgv hun 25 jarig huwelijk

Sjonge zeg, was me dat ff een lange zit. Veel HS'ders waren om kwart over 4 van huis vertrokken voor deze dienst om er pas om 23.00 uur weer terug te komen. Met name het wachten op de start van de avond duurde erg lang. Het was wel een feestje, dat dan weer wel. Een redelijk gevulde kerk. Verschillende koren en diverse solozangers (essen) waaronder Hilda zelf. Knap hoor! Het koor waar Hilda nu op zit (ik ben de naam even kwijt) zong zeer verdienstelijk en met name de "meezingliedjes" deden het ook bij Holysound erg goed! Er was ook een musicalkoor dat verschillende liederen uit de door hen opgevoerde musicals liet horen. Erg leuk, maar lang, lang, lang. Er kwam geen end an... Onze zang was dit keer niet om over naar huis te schrijven. Verschillende foutjes van dirigent en toetsenist brachten het koor in opperste verwarring met halve inzetten (of zelfs helemaal geen inzetten) tot gevolg. Toch kregen we ruim applaus en na afloop zelfs diverse complimentjes, en daar doe je het toch voor. Op het voorstel van het bestuur om na afloop nog een drankje en een hapje in de Bethelkerk te "doen" werd niet al te enthousiast gereageerd maar het werd toch best nog gezellig. Tot in de kleine uurtjes aan toe. Dank voor de hapjes die van Elly en Gerard waren! Naast wat foto's van onszelf tijdens het inzingen hier ook wat plaatjes van de andere koren.

       

      

             

160) 21-10-2018 Nieuwendammerkerk

Vals zingen tijdens het inzingen gebeurt wel eens vaker, maar vandaag was het beangstigend! Maar... Holysound zou Holysound niet zijn als de nummers tijdens de dienst weer als vanouds klonken. Waar zou dat nu aan liggen vraag ik me wel eens af. Concentratie? Daar ontbrak het vooraf wel degelijk aan. Op Jan letten? Ook dat kon veel beter. Feit is dat we ietwat nerveus begonnen met de dienst. Gelukkig bleek al snel dat het wel goed zat vanmorgen. Heel leuk was het dat de domina vertelde dat zij had zitten snuffelen op onze website en toen gestuit was op de pagina met gedichten. En, zo zei zij, haar favoriete gedicht stond er ook bij: "Helden goeroes en goden". Lees het gedicht hier nog maar eens keer. Een redelijk volle kerk vanmorgen. Dat zingt toch altijd wel lekker hoor. Op naar de zangdienst ter gelegenheid van het 25 jarig huwelijk van oud leden Hilda en Hans in Alphen aan de Rijn .

           

159) 23-09-2018 Bethelkerk

Sjonge, dat was echt een tijd geleden dat wij een uitvoering hebben gegeven. Dat was april. Even wennen dus weer. En dat was te merken bij het inzingen. Weinig nummers klonken dusdanig dat ze opvoeringsklaar waren. Valse noten alom. Gelukkig was dat tijdens de dienst een stuk beter. Na afloop meerdere complimenten van de kerkgangers en een spontaan applaus. En daar doe je het toch allemaal wel voor. Het was wel even schrikken toen bleek dat we bij "I will sing with the spirit" begeleid werden door de organiste op het kerkorgel. Die hadden we niet zien aankomen. Gelukkig liep het allemaal goed af. Op naar de Nieuwendammerkerk.

           

158) 15-04-2018 Leger des Heils

Wat is het toch altijd heerlijk om bij dat Leger des Heils in Amsterdam West te mogen zingen. Altijd veel enthousiaste mensen daar. We hebben goed gezongen hoorde ik. Zelf was ik wat minder tevreden maar dat kwam waarschijnlijk doordat we maar met twee bassen stonden. Lekker tempo hebben ze daar bij het zingen. Ik was zowat buiten adem. Heerlijk hoor. Fijne dienst. Mooie preek ook, en wat dacht je van die prachtige getuigenis? Geweldig toch! Eric heeft veel mooie foto’s gemaakt. Ik kon daar geen keuze uit maken dus ik plak ze bijna allemaal maar onder dit verslagje. Tot in… tja… voorlopig even niets. Jammer hoor. Zou ik iedereen nu dan al een fijne vakantie moeten wensen?

       

          

        

 

157) 14-01-2018 Cruquiushoeve

Heerlijk toch om hier te mogen zingen. Wat wordt het altijd gewaardeerd. En wat speelde de organist heerlijk hard... Wat ook opviel was dat het wederom mooi weer was. Gelukkig hadden we veel hulp van één van de bewoners al werd dat later iets te dwingend... Respect altijd voor de domina. Je moet van echt goed huize komen wil je de aandacht van deze kerkgangers vast houden. Leuk dat toneelstukje van het vieren van een verjaardag in vergelijking met de bruiloft van Kana. Werd zeer gewaardeerd. Het zingen viel niet mee dit keer met een beduidend kleiner koor. Helaas veel afwezigen vandaag, maar ja, Holysound zou Holysound niet zijn of tijdens de uitvoering ging alles redelijk goed. Voordeel is dat veel toehoorders niet direct in de gaten hadden dat het hier en daar ietwat vals was. Kortom, een traditionele Cruquiushoeve uitvoering. Met plezier gedaan! Op naar de Bethelkerk op 25 maart as.

       

156) 06-01-2018 Nieuwjaarsreceptie

Een heus buffet stond voor ons klaar. Koffie met een Tiaatje (eventueel met slagroom) en een glas champagne openden de avond. Voorzitter Tom met zijn traditionele Nieuwjaarsspeech deed ons toasten op een goed 2018. Hij blikte terug op een stevig 2017 met de voorbereiding voor ons Kerstconcert in Het Kruispunt in Landsmeer als hoofdmoot. De kerstcommissie, vergeten te bedanken tijdens het concert, werd nu in het zonnetje gezet. Ingevlogen bassist Bert kreeg terecht een goede fles whisky en fotograaf Eric werd ook bedankt voor zijn prachtige foto's van deze happening.  Alle koorleden kregen een staatsiefoto van het koor als presentje. Hoe leuk allemaal. En wat was het druk zeg. Heerlijk gezellig.  Tijdens de avond hebben we al dan niet gezamenlijk teruggekeken op een DVD-opname van het concert dat we een aantal jaren terug gaven in de Taborkerk in samenwerking met Sharon Kips. Ook nu weer lovende kritieken van hen die destijds niet bij dit concert aanwezig waren. En ik moet zeggen, het klonk als een klok! Jan Splinter stond als dirigent te glunderen al viel hem wel op dat hij toen nog geen dirigentencursus had gedaan...  Aan het tijdstip van vertrek was te zien dat het een hele fijne avond was. Bedankt bestuur voor de organisatie! Het zat allemaal weer perfect in elkaar! We zien elkaar volgende week weer in de Cruquiushoeve.

       

155) 24-12-2017 Kerstavonddienst Grote kerk in Wormer

Geen kerststress dit keer: issie wel op tijd of niet? Doodgemoedereerd komt Kees om kwart voor tien de kerk binnen lopen. Had hij al dagen eerder de route gereden en de plek waar de kerk staat bezocht. Slim toch? Scheelt wel een stuk hoor Kees! Heel leuk dat er veel projectleden aanwezig waren vanavond. Het koor paste bijna niet in stemmige oude kerkje. Er waren zoveel koorleden gekomen dat Tom vroeg of we niet al te hard wilden zingen om de kerkgangers niet de kerk uit te blazen. Dominee Piet vroeg zich dat ook al af na de eerste samenzang maar dat bleek allemaal reuze mee te vallen. Heerlijk om een aantal ouders van projectleden (weer) te ontmoeten en wat te denken van Erik en Gerda, twee oud-leden van lang geleden. Prachtig gezongen ook. Ik vond zelfs beter dan tijdens ons concert. Maar ja, geen zenuwen nu hè. Alle nummers gingen zelfs zonder inzingen voortreffelijk. En wat te denken van de solo van Bert. Geweldig. Ik heb hem tijdens de dienst al gecomplimenteerd maar ik denk dat het hier nog eens dunnetjes overgedaan mag worden! Een prima (korte) preek, kortom een fijne kerstavonddienst! Helaas geen foto's van vanavond. Ik kon er echt niet tussenuit komen. Erik heeft er niet aan gedacht. Daarom nog maar een paar van ons concert. We zien elkaar op de Nieuwjaarsreceptie van 6 januari 2018 in de Bethel.

                                       

154) 15-12-2017 Kerstconcert, Landsmeer

Een volle bak vanavond. Heerlijk toch om voor zoveel mensen te mogen optreden. Het is best een hele klus geweest de afgelopen maanden. Elke maandag repeteren. Dat is sowieso nieuw voor ons. Maar ik moet zeggen dat dat wel vruchten afwerpt hoor. Dachten we bij aanvang van de repetities voor dit concert: "dat gaat nooit lukken", niets was minder waar! Alle nieuwe nummers zaten er redelijk in. En wat is het dan fijn om met zoveel projectkoor leden te mogen zingen. Dat geeft het koor wel meer body hoor (In figuurlijke zin dan) Heerlijk hoor om zoveel volume over je heen te krijgen. Jan tevreden, Kees tevreden, Tom tevreden. Nou, beter kan niet, toch? Een gezellig openingswoord van "mister Holysound". Uit zijn hoofd altijd. Respect. Geconcentreerde solozangers. Een ingevlogen bassist en toetsenist. En een gedegen slotwoord van Hannie. Kortom, het zat weer als gegoten in elkaar. Mooie bloemen weer. Dat kan je toch wel aan Carel overlaten! En ondanks Tom's "verbod" om te applaudisseren klonk er af en toe toch een gezellig applausje als de bezoekers zich niet konden inhouden na een spetterend nummer. Complimenten aan het gehele koor. We hebben een beste prestatie neergezet. Projectleden, geweldig bedankt voor jullie hulp! We hopen dat jullie een fijne tijd bij ons koor hebben gehad en hopen dat jullie daar zoveel plezier aan beleefd hebben dat jullie (weer) lid worden van ons gezellige koor. Weet je van harte welkom! Tot slot mag een compliment aan de commissie die dit concert heeft georganiseerd niet ontbreken. Chapeau hoor allen! Erik heeft mooie foto's gemaakt. Erg bedankt weer! Op naar de laatste uitvoering van dit jaar: Kerstavonddienst in de Wormer op 24 december. (Ik mis de Kimme toch wel hoor!)

           

           

153) 19-11-2017 Heerhugowaard

Wat een humor zeg, die dominee. We hebben wat afgelachen met de man. Leuk hoor op zo'n traditioneel druilerige zondagavond in Heerhugowaard. Een voor driekwart gevulde kerk, maar dat zijn we hier wel gewend. Wel even wennen om met een betrekkelijk klein koor te zingen. We zijn de afgelopen weken meer dan verwend met rond de 20 extra concertvoorbereidende en meezingende leden. Het inzingen verliep een beetje chaotisch doordat Kees iets later bij ons kon zijn. Gelukkig was hij er wel toen de dienst begon. Jan had het wederom druk vanavond, naast toetsenist/dirigent was hij ook nog organist, hoog bovenin de kerk. Dat waren heel wat extra metertjes voor hem. Maar... voor zo'n jonge vent als hij is, is dat natuurlijk geen probleem. Kees, Jan en Tom werden terecht nog even in het zonnetje gezet door de dominee. Aan het spontane applaus en de enthousiaste reacties van de kerkgangers was te merken dat we goed gezongen hebben. En dat was ook zo. Ik persoonlijk geniet altijd van het good old "Biddend en vertrouwend". Geen dijenkletser maar een stemmig gezongen gebed. Saai?? No way! Heerlijk om te zingen! Volgende uitvoering is ons Kerstconcert in Landsmeer. Ik kijk er naar uit! Foto's van Rob dit keer. Bedankt!

       

152) 01-10-2017 Kruispunt Landsmeer

Om alvast een beetje te wennen aan deze locatie. Hier organiseren wij immers ons grote kerstconcert op 15 december aanstaande. De kerk was behoorlijk gevuld maar zeker niet vol, en dat gaat tijdens ons concert zeker wel gebeuren! We hebben heel goed gezongen vanmorgen. Hoe weet je dat dan vraag je je af, nou, we kregen meer dan eens een open doekje van de gemeente. En ik moet zeggen, het zingt hier altijd heel lekker hoor. Jan was ook erg tevreden. Dat is altijd heel erg goed te zien aan zijn opgestoken duimpjes! Vooraf was hij bang dat we te weinig uitstraling zouden hebben maar Holysound zou Holysound niet zijn als dat tijdens de dienst helemaal in orde was. Een gezellige dienst ook. Wel wat lang maar dat mocht de pret niet drukken. De domina had een goed verhaal vanochtend en we zongen prima liederen, kortom, helemaal top. Foto's wederom van Eric. Op naar Heerhugowaard.

                        

151) 10-09-2017 Nieuwendammerkerk

Sjonge, ging me dat even van een leien dakje. En dat terwijl we de maandag voor deze uitvoering niet gerepeteerd hadden voor deze ochtend (druk met de kerst...) Dan maar even goed en krachtig inzingen. Nou dat is gelukt hoor. Met een redelijk voltallig koor hebben we een puike uitvoering neergezet. Tom zei het in zijn voorwoordje al, hulde aan alle leden die ondanks andere verplichtingen toch naar het pittoreske kerkje in Nieuwendam gekomen waren. Natuurlijk ook lof voor alle andere koorleden die echt altijd aanwezig zijn. Het is fijn om te weten dat we altijd op een hechte groep koorleden mogen rekenen. Top dat dirigent Jan er was. Tijdens een potje squash met zijn dochter blesseerde hij zijn voet dusdanig dat hij strompelend de kerk in kwam. Hulde Jan! Een leuke, vrolijke, humoristische en jonge domina vanmorgen. Helder en duidelijk hield zij ons een tijdlang van de straat met een boeiende preek. Heerlijk hoor. En wat is het toch altijd gezellig daar in deze kerk. Gastvrij als altijd en twee keer een lekker bakkie koffie met een traktatie van de vader van Leonard. Hij was jarig vandaag en op voorstel van Kees hebben we gezamenlijk "Lang zal hij leven gezongen". Leuk! Lijkt het op de foto's dat er geen publiek was deze morgen. Niets is minder waar. Een volle bak tijdens de dienst.  De foto's heb ik vooraf tijdens het inzingen genomen. Onze hoffotograaf was op vakantie, vandaar. Op naar Landsmeer. Snel al!

       

150) 26-06-2017 Slotavond met BBQ in Landsmeer

Het weer was perfect voor deze happening. Zonnig en niet te koud al was in de loop van de avond een vestje, jas of trui wel noodzakelijk. Het was druk en gezellig. We hadden elkaar veel te vertellen en de grappen waren niet van de lucht. De één wat leuker dan de ander maar gelachen werd er veel. Tom hield zijn traditionele speech waarin hij op gepaste wijze aandacht besteedde aan het afscheid van Evert. Evert heeft helaas besloten om een punt achter zijn rijke bashistorie te zetten. Zijn motieven werden begrepen en wij wensen hem veel sterkte voor de toekomst. Verder memoreerde de voorzitter het jubileum kerstconcert waarvoor een aantal oud leden tijdelijk lid wordt van ons koor. Dat is heel leuk! Verder hamerde hij op de noodzaak om wekelijks te repeteren voor dit concert. Fijne vakantie allemaal!

           

149) 09-06-2017 Maarten Luther King park. Amsterdam

Het zag er zo mooi uit toen we aankwamen. Het was mooi weer, een prachtige locatie zo aan de Amstel, een mooie grote circustent en enthousiaste organisatoren. Het enige dat ons zorgen baarde waren de wilde dieren... Waren de hokken wel goed op slot? (LOL) Helaas, door omstandigheden waren er niet veel koorleden aanwezig. Vakantie en zo... Inzingen was een drama maar... dat ging tijdens de dienst steeds beter. Enthousiast applaus na elk nummer lijkt dan geweldig maar het wordt wat minder als dat veroorzaakt door een verspreid door de hele tent zittend publiek bestaande uit welgeteld 13 personen. Dat was wel jammer. Maar het werd zeker gewaardeerd! En toen de preek. Een kloon van Toon Hermans hield ons een uur bezig met zijn bijbelkennis. Persoonlijk heb ik redelijk geboeid geluisterd maar na afloop werd me dat quasi kwalijk genomen omdat door mijn aandacht de man dacht dat hij maar door kon blijven gaan met zijn preek. Het verbaasde me dat iemand zoveel bijbelteksten paraat heeft. Voor alles had hij er één. Na afloop waren wij uitgenodigd voor een drankje en een hapje bij de in de buurt wonende Astrid Bakker. Dat was een heel gezellige afsluiting! Nogmaals bedankt Astrid. Foto's van Eric.

   

 

148) 30-04-2017 Zunderdorp (In de feesttent!)

Dat is toch wel weer iets geheel anders hoor, zingen in een feesttent. Het was trouwens al wel weer een tijdje geleden dat we een uitvoering gaven. Dat werd echt weer eens tijd. Goed gevuld trouwens die tent. Lekker warm ook al werd het tijdens de dienst wel wat kouder omdat de generator uit ging "as verwege" de herrie. Volgens insiders hebben we goed gezongen. Lekker applausje ook. Wat een spreker is die Theodoor Meedendorp toch. Voorganger bij Hoop voor Noord waar we hem meer dan eens tegenkomen. Alles uit zijn hoofd en dat spreekt mij toch altijd wel aan! Was trouwens een tijdje geleden dat ik het Wilhelmus gezongen heb. En het moet gezegd: ik ken het beter dan al die voetballers in Oranje. Die mogen wat mij betreft nog wel een cursusje volgen in die richting. Na afloop een lekkere boterham, krentenbol en een beker chocolade. Kortom, het kon niet op deze ochtend. Vele handen maakten tot slot licht werk bij de Bethelkerk. Fijn! Foto's wederom van Eric.

   

147) 02-01-2017 Nieuwjaarsreceptie

Traditioneel weer, deze bijeenkomst. Alleen de datum was iets anders. Maar dat deed niets af aan het feit dat het bijzonder gezellig was. En druk bezocht ook. Tom memoreerde in zijn speech dat het ledenaantal van Holysound achteruit gaat, maar dat was vanavond niet te merken. Heerlijke hapjes, door de bestuursleden zelf gemaakt (of door hun vrouw/man) Complimenten hoor, het was weer prima voor elkaar. Bedankt allemaal!

146) 24-12-2016 Kerstnachtdienst in de Ark

Zo, dat waren de kerstuitvoeringen. Het zit er weer op. Vanavond was het gelukkig een stuk minder warm dan vorige week. De koster had goed geluisterd naar ons. Maar om nu te zeggen dat we daardoor net zo goed of beter zongen als vorige week, nee! Bij het inzingen ging in the bleak al fout en toen we tijdens de dienst het laatste couplet ook nog a capella moesten zingen ging het helemaal mis. Jammer! Geen goed experiment. Wellicht lag het ook aan de concentratie. Jan merkte dat we er veel minder bij waren dan in de Kimme. Gelukkig gingen de andere liederen wel goed en waren er toch tevreden gezichten na afloop. Helaas was de opkomst in de kerk een stuk minder dan vorige week. Als de helft van de kerk bezet was, was het veel. Maar ja, vorige week waren het drie kerken die gezamenlijk de Kerstzangdienst organiseerden. En dan komen er duidelijk veel meer mensen. Het licht doorgeven aan het eind van de dienst voor het zingen van het Ere zij God is altijd wel stemmig! Heel leuk was het dat er vanavond drie (oud) bassisten aanwezig waren. Een unicum. Gelukkig was de "echte" HS bassist er bij vanavond. Heel fijn Evert. Toch ook een aantal oud leden in de zaal. Ook fijn! Helaas geen foto's dit keer. Vergeten te vragen. Op naar... Nog niet bekend op dit moment. Er zit wel iets aan te komen geloof ik. Fijne feestdagen allemaal. Wie weet tot ziens op de Nieuwjaarsreceptie. Dat horen wij vast nog!

145) 19-12-2016 De Kimme

Leuk altijd om oude bekenden tegen te komen hier. En wat genieten die oudjes toch altijd weer. De een doet dat iets uitbundiger dan de ander maar je merkt wel dat ze het allemaal heel erg op prijs stellen dat we komen zingen met de kerst. Goed gezongen ook weer. We kregen zelf een complimentje van de drummer... Mooie solo's van Bert. Die kan dus echt een beetje zingen hoor. Niet zo gloeiend heet als andere jaren maar toch maar geen trui aangetrokken. Foto's (twee is genoeg dit keer) van Eric. Op naar... de Ark maar weer. Hopen dat het net zo druk is als de vorige keer. En een beetje minder licht ook graag.

    

144) 18-12-2016 Kerstvolkzangdienst in de Ark

Volle bak hoor vanavond. Veel bekende gezichten ook. Altijd leuk. Wel een beetje warm. Op het eerste nummertje na (foutje van Jan Sp. meldde hij zelf) best wel goed gezongen. Wel een lang avondje. Complete gezangen met alle coupletten. Daar mogen er best een paar vanaf gehaald worden. Gezelligheid na afloop met een drankje. Leuk! Foto's van .... Bedankt weer vriend!

                                    

143) 04-12-2016 Leger des Heils, Amsterdam West

En gezellig dat het weer was daar in de Burgemeester Vening Meineszlaan (blij dat mijn straatnaam korter is!) Wel een beetje lange dienst maar dat zijn we wel gewend bij het Leger. Het inzingen liet wel wat te wensen over maar gelukkig ging het tijdens de dienst behoorlijk wat beter! Wat een tempo hebben ze daar zeg bij het zingen. Heerlijk om te doen. Dat komt natuurlijk vooral door het geestdriftige spel van de brassband. Mij moet wel van het hart dat de kleding van de kerstman aan een oppepper toe is hoor. Dit was armoedig. Naamgenoot pastor Joost vertelde eerst over zijn leven en zijn werk. Welbespraakte man al moet ik daarbij aantekenen dat de vraagstelling van majoor Jeanne uitnodigend was. Zijn preek was kort maar krachtig en dat kwam wel goed uit want al met al ging de klok rap naar de voetbaltijd! Een onverwachte solo van Bert viel behoorlijk in de smaak. Leuk hoor. Heel fijn was het dat Sandra Trenning er weer bij was. Ze is nog niet volledig hersteld maar langzamerhand gaat zij vooruit. Met Evert gaat het helaas nog niet zo goed. Jammer man! Heel veel sterkte hoor! De foto's zijn, hoe kan het anders van de hand van Eric (Sorry Jan...)  Op naar de dubbele uitvoering in de Ark.

                    

142) 20-11-2016 Wormer, de Wijngaard

Was me dat even lekker zingen. Sjonge, wat een akoestiek. Jan zei het al bij het inzingen: wat klinkt het goed zeg. Nou, ik moet zeggen dat het ook heel prettig zong hoor vanmorgen. En lekker veel ook. Het leek wel een concert in plaats van een kerkdienst. Aardige mensen ook daar! Enthousiast. De dominee vroeg zich af of wij wel echt een amateur koor waren. Dat was wel een grapje van hem maar het gaf wel aan dat we goed ons best hebben gedaan! Weer een nouveauté vanmorgen. Was het podium nieuw de vorige keer dat we hier zongen, vandaag was het de geluidsinstallatie die ingewijd werd. Wel wat kleine kinderziektes waardoor de dominee dacht dat het heel hard regende buiten terwijl het geruis uit de geluidsboxen kwam. Maar dat mocht de pret niet drukken, het was gewoon heel gezellig vanmorgen. We misten Evert wel heel erg hoor. Man wat beteken jij veel voor het koor met je gedreven basspel! Snel weer beter worden hoor want we kunnen niet buiten en zonder jou! Jan speelde zijn vingers blauw op het kerkorgel, maar dat is hem wel toevertrouwd. De foto's zijn, hoe kan het ook anders van Eric de Bruijn. Bedankt weer vriend! Het LdH wacht op ons!

                        

141) 4-11-2016 Lisse, begraafplaats Duinhof

Snel vergeten, deze avond. Geen ontvangst terwijl toegezegd was dat de organisatie dit jaar veel beter zou zijn dan vorig jaar! Je zou het niet verwacht hebben maar wederom viel deze uitvoering compleet in het water. Sterker nog, op het moment dat we begonnen met zingen begon het te regenen en het is niet meer opgehouden. Er was nog een koor, een dameskoor en op een gegeven moment stonden we samen Hallelujah te zingen in een zomers tentje terwijl de regen uit de hemel stortte. Dat was op zich wel leuk en de dames waren zeer enthousiast maar om nou te zeggen dat we er warm van werden... Het slotnummer werd gezongen voor een publiek van welgeteld 1 persoon, Eric! Uitbundig applaus ook! Trouwens, met een kar vol instrumenten over een pikkedonkere begraafplaats manoeuvreren over hele smalle paadjes, langs vuurkorven en donkere bomen terwijl het riant regent en je geen hand voor ogen ziet is bepaald ook geen pretje! Kortom, nogmaals, snel vergeten en niet meer naar toe als het aan mij ligt. Geen foto's dit keer want daar was het te donker en te nat voor. Het is te hopen dat het in de Wormer droger is op 20 november...

140) 16-10-2016 PC kerk Monnickendam

Best wel een tijdje geleden hoor dat wij een uitvoering hadden. 22 mei om precies te zijn. Er werd dus best wel gespannen naar Monnickendam gekeken. Zeker ook omdat Kees er niet bij kon zijn vanavond. Gelukkig was Koos bereid om in te vallen. En na twee repetitieavonden samen met hem geoefend te hebben had hij de liedjes die uitgevoerd zouden worden al onder de knie. Chapeau Koos en nogmaals bedankt! Dan de dienst. Redelijk veel publiek al was de zaal bepaald niet helemaal vol. Een prima spreker met een goed verhaal ook. Ietwat lang maar zeker de moeite waard. Best wel goed gezongen vond "men", en dat doet je altijd goed om te horen. Heel jammer was het dat veel mensen de kerk uitliepen tijdens ons laatste nummer. Dat doe je niet. Dat laatste lied stond wel degelijk in de liturgie en was zelfs aangekondigd! De blijvers beloonden ons met een mooi applaus. Dat dan weer wel! De foto's zijn wederom van Eric de Bruijn.

                   

 

139) 22-05-2016 Heerhugowaard

Sjonge, wat een publiek vanavond. Dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt. We kwamen in een prachtig verbouwde kerk waar de dames achter de bar wel heel erg trots op waren. En terecht. Tijdens het inzingen werden we er door de organiste op gewezen dat één van de te zingen liederen anders dan anders gezongen zou worden. Jan was zo vriendelijk om het lied voor te zingen zodat het niet mis kon gaan. Concentratie alom tijdens het inzingen dus dat moest vast en zeker goed gaan vanavond. En... dat ging het ook. Tevreden gezichten tijdens het zingen bij de gemeente. Maar ook na afloop lovende woorden. Een behoorlijk applaus ook. Ook Jan was zeer tevreden over de uitvoering. En dat kon je tijdens het zingen al aan hem merken. Regelmatige knipoogjes stellen je op je gemak. Dat is fijn. En weer was Eric bereid om een aantal foto's te maken van deze gezellige dienst. Bedankt!

       

138) 10-04-2016 Kruispunt Landsmeer

Best wel spannend, zou hij op tijd zijn voor aanvang van de dienst? En ja hoor, gelukkig was dat zo. Er was een telefoontje voor nodig van onze voorzitter maar toch... Kees had de stemmen reeds verwarmd dus we konden er met gerust hart tegenaan. Het werd een gezellige dienst en we hebben best redelijk gezongen. Het enthousiasme van de gemeente spatte er vanaf na afloop. En het is toch altijd heel leuk als je zo'n applaus krijgt. Leuk hoor. Voor wie het wil, de dienst is terug te zien op www.pglandsmeer.nl dan klik je kerk tv aan en dan kun je via het onderste scherm de dienst terug kijken. (Met dank aan Hannie Trenning!) Op naar Heerhugowaard. Foto's wederom van Eric de Bruijn

   

137) 21-02-2016 Cruquiushoeve

Trouwe kerkgangers en toehoorders weer vanmiddag in de Cruquiushoeve. Gelukkig geen zomerdag dit keer want dan heb ik altijd het gevoel van: zat ik maar lekker in het zonnetje. Nee, wel veel wind vandaag waar met name Evert veel last van had met het rijden van de kar. Het klok luiden ging nog steeds gepaard met veel gepiep dus men had mijn aanbeveling om een en ander te smeren niet ter harte genomen. Een beetje jammer... Wederom veel dirigenten weer aanwezig in de zaal. Met name tijdens het zingen van het slotlied Fundament hadden we moeite om de echte dirigent te vinden en te volgen. Nee hoor, zonder gekheid, het was weer heel gezellig vanmiddag en wat mij betreft wederom voor herhaling vatbaar. Een ander gezichtspunt voor de foto's. Nu maar eens een plaatje geschoten van het enthousiaste publiek. We zien elkaar in Landsmeer.

 

136) 24-12-2015 Kerstnachtdienst in de Ark in Amsterdam Noord

Het leek voor sommige mensen wel een reünie na afloop van deze kerstnachtdienst. Gezelligheid alom met een Gluhweintje en kerstbrood. Een hele fijne avond ook. Meestal gaat aan een goede uitvoering slecht inzingen vooraf. Maar dat was vanavond absoluut niet het geval. Iedereen was super geconcentreerd en het zingen ging dan ook van een leien dakje. En ook de uitvoering zelf was meer dan goed. Alom positieve reacties. Heel leuk. Bert in vorm met zijn solo. Kees meer dan op tijd na zijn voorafgaande dienst in Landsmeer. Een vermoeide Jan Splinter die het ondanks zijn drukke werkzaamheden toch voor elkaar kreeg om het koor goed gemotiveerd voor de dag te laten komen. Respect! De kerk was redelijk goed gevuld en dat speelt ook altijd mee om er een goede avond van te maken! Tot slot het Ere zij God met de gemeente in een grote kring in de zaal met een kaarsje in het pikkedonker. Stemmig! Het zangjaar zit erop. vanaf deze plek wens ik iedereen een goed uiteinde en een spetterend 2016. We zien elkaar weer op de Nieuwjaarsreceptie op 2 januari. Tot dan. De foto's zijn (wederom) van Eric de Bruijn.

 

   

   

 

135) 20-12-2015 Kerstzang in de Kimme in Amsterdam Noord

Wel even schrikken hoor toen we in de Kimme te horen kregen dat de kar later zou arriveren. Gelukkig hield Jan zijn hoofd koel en maakte hij gebruik van de extra tijd door in te zingen in een piepklein kantoortje van de Kimme. A capella, maar het klonk daar al als een klok. Traditie ten top hoor daar. Altijd dezelfde bijbelstukjes en liedjes en dezelfde mevrouw die een mooi gedicht voorleest. Maar aangezien ik persoonlijk niets tegen tradities heb vind ik zo'n Kimme-avondje altijd heel gezellig. Warm maar gezellig. De bewoners waarderen onze medewerking altijd heel erg en nu staat reeds vast dat wij in 2016 wederom uitgenodigd worden. Het koor deed haar best. De kritieken waren lovend (nou ja...) Nee zonder gekheid, iedereen was meer dan tevreden. Nu maar hopen dat de kar donderdag wel op tijd is. (LOL) Tot in de Ark voor de Kerstnachtdienst!

Foto's van Eric de Bruijn:

       

           

 

134) 20-11-2015 Begraafplaats Duinhof in Lisse

Koud, nat maar... erg leuk en gezellig. Weliswaar zingen voor een maximaal 6 koppig publiek zowel buiten als in de tent. Maar dat mocht absoluut de pret niet drukken. Wat heel fijn was, was dat veel HS leden gehoor hadden gegeven aan de oproep van Tom om toch maar vooral naar deze onverwachte uitvoering toe te komen. De tenoren zouden met weinig (zegge één) aanwezig zijn deze avond. Daarom noem ik graag één naam: Jan Schouten. Hij zou niet komen door werk verplichtingen, maar na enige omzetting daarvan was hij er toch wel. Grote klasse! Zingen in een tent. Wat moesten wij ons daarvan voorstellen? Wel, een vergrote partytent zonder zijwanden. That was it. Ff wennen dus in het begin maar het zingen klonk over het algemeen goed. Opvallend was de moeite die Kees moest doen om a. zijn papier op de plaats te houden en b. om te lezen wat er op dat papier stond. Nu was het wel wat donker dus een lampje had geen kwaad gekund. Maar, helaas, vergeten! Opzetten en instellen was geen probleem maar na die gigantische bui regen/hagel was het na afloop wel wat nat en modderig waardoor het opruimen iets chaotischer verliep. Trouwens, moesten jullie de automatjes thuis ook uitkloppen? Kortom, een gezellige uitvoering waarbij aangetekend dat ik toch wel blij was om weer thuis te zijn. Op naar de Kimme, dat duurt nog even maar het is gelukkig wel iets dichterbij. Dat dan weer wel! De foto's zijn van Eric de Bruin.

           

           

133) 15-11-2015 Bethelkerk Amsterdam Noord

Wat zingt dat toch fijn in zo'n grote kerk. En wat helpt het dat we gewend zijn om hier te zingen. Een thuiswedstrijd mag je ondertussen wel zeggen. Het klonk weer eens als een klok. Zelfs het inzingen ging van een leien dakje. De gemeente was enthousiast. De dirigent was tevreden. Nou, wat willen we nog meer. Een klein puntje van kritiek. Na zo'n fijne dienst vond ik de toegift mosterd na de maaltijd. Afsluiten met een lied voor 10 luisteraars deed afbreuk aan ons optreden. Betere communicatie vooraf dunkt mij. We zien elkaar in Lisse!

   

132) 01-11-2015 Weerenkapel Amsterdam Noord

Wat een emotie zeg vanmorgen. En wat een zenuwen. Heel fijn dat deze dienst op zo'n korte termijn geregeld kon worden. Met dank aan Jennie en Tom die zich beiden hiervoor sterk hebben gemaakt. Onze medewerking aan deze dienst stond in het teken van een hommage aan Dick Vermeulen. En dat was niet niks hoor. Het inzingen verliep bepaald niet op rolletjes. De stemmen waren niet los genoeg en de zenuwen speelden ons dermate parten dat de kwaliteit zeer te wensen overliet. Gelukkig was Dick niet bij dit inzingen aanwezig. Dat kon hij niet aan zo vertelde hij me vooraf. Des te fijner was het dat de uitvoering zelf veel beter ging. Enthousiasme bij het koor, het combo, de dirigent en de gemeente. Het was lang geleden dat we voor deze kerk een uitvoering hadden gegeven in het oude gebouw de Brug in de Banne. Veel van de oude gemeenteleden waren er niet meer dus het was extra fijn om te zien dat de nieuwe groep erg enthousiast was over onze zang. Zo enthousiast zelfs dat ze ons graag nog eens horen zingen. Wat een fijn moment was het toen Dick eerst het koor in het zonnetje zette met lovende woorden en later zelfs tussen ons in kwam staan om samen met ons Biddend en Vertrouwend mee te zingen.Heerlijk. Dat vergeten wij niet snel en ik weet zeker dat Dick dat moment ook niet snel vergeet. Heel fijn ook dat een groot gedeelte van het koor gehoor had gegeven aan de oproep van Tom om extra te komen repeteren en om naar deze uitvoering te komen. Jammer dat niet iedereen daartoe in staat was deze morgen! Onderstaande foto's zijn van de hand van Eric de Bruijn waarvoor hartelijk dank. Eric heeft veel meer foto's gemaakt en Dick heeft aangegeven daar heel erg blij mee te zijn. Fijn!

               

131) 20-9-2015 Gecombineerde katholieke/protestantse kerkdienst in de Grote kerk in Edam

Wooow, al weer zo lang geleden dat we een uitvoering hadden. En niet de minste hoor dit keer. De Grote kerk in Edam, ons niet geheel onbekend. Maar dat is toch wel een hele klus om met zo'n klein koor zo'n gote kerk vocaal te vullen. Tom memoreerde in zijn peptalk al dat we alles moesten geven deze morgen met daarnaast veel aandacht voor de inzet. Nou, dat is gelukt hoor. We hebben een klinkende uitvoering neergezet! De eerste weer met good old Jan Splinter die zo genereus ja zei op het verzoek van het bestuur om ons uit de nood te helpen nadat bleek dat Hilbert om gezondheids redenen moest stoppen met dirigeren. En we zijn heel blij met je Jan. Een vertrouwd gezicht weer voor het koor, kijk maar naar de foto's! Heerlijk toch weer om zo met elkaar een dienst met onze kunsten te larderen. Jan was na afloop zeer tevreden al was duidelijk dat we de eerste nummers stijf van de zenuwen stonden. Maar toen bleek dat we het zeker nog konden onder Jan's bezielende leiding gingen de teugels los. Heerlijk hoor. Er mag nog gezegd worden dat Tom blij was dat we met zo grote getale gehoor hadden gegeven aan zijn verzoek om toch allemaal maar naar Edam te komen. Tot slot nog: een fijne dienst met twee predikanten die er gezamenlijk een mooie dienst van hebben gemaakt!

       

130) 6-5-2015 Gereformeerde kerk “de Wijngaard” in Wormer,

Sjonge dat was echt heel lang geleden dat we een uitvoering hadden. Zou het daardoor komen dat het inzingen door de zenuwen niet zo heel goed ging? Wie zal het weten. Feit is dat Hilbert na afloop behoorlijk tevreden was over de uitvoering. En dat doet je goed. We stonden wel te kijk hoor bovenop een hoog podium. We konden we ons niet verschuilen voor de nieuwsgierige blikken van de kerkgangers die overigens in groten getale aanwezig waren. En wat waren zij enthousiast. Na een klaterend, deels staand applaus waren na afloop de kritieken erg positief. Voor herhaling vatbaar hoorde ik zelfs! Nou, graag denk ik! Goede dominee ook met een fijn aansprekend verhaal! Aandacht voor de zieken en zwakken onder de gemeenteleden maar dat zeker niet zalvend of doordravend, integendeel, ik denk dat de betrokkenen zich zeer gewaardeerd en ondersteund voelen! Kees had het druk deze morgen want hij moest van de toetsen van de piano naar het kerkorgel en vice versa. Maar... dat doet hij graag! (en goed!) Mooi solootje ook bij één of twee sopranen! Dat was pas genieten! ;-) Helaas geen foto's van deze dienst. Vergeten! Tot slot de opmerking van Johanne Been op de FB pagina van Holy Sound: "Heb vanmorgen in Wormer genoten van jullie!! Klonk super goed, terwijl de groep niet erg groot in aantal was n.b. Lekker om te zien dat mijn broertje geniet van het gitaar spelen. IK schone zus Hannie Been zie/hoor zingen en alle andere bekenden. Neef Piet van Veelen...de pastor...tja..top!"

129) 24-12-2014 Kerstnachtdienst in de Nieuwendammerkerk, Amsterdam Noord,

Heerlijk toch, zo'n traditionele kerstnachtdienst. Stemmige aankleding van de kerk, een enthousiaste domina met een prachtig verhaal, een volle zaal met enthousiaste bezoekers en... het meest belangrijke, een goed zingend koor. Nee, inderdaad geen jeugdkoor meer maar dat neemt niet weg dat we er stevig tegenaan zijn gegaan vanavond. Wel even stressen of Kees wel op tijd zou zijn. Hij had het weer erg druk op de avond voor kerst en hij vertelde mij dat hij nog nooit zo snel de afstand Landsmeer - Nieuwendam overbrugd had... Wederom een tevreden Hilbert na afloop. Samen constateerden we dat aandacht voor de dirigent en concentratie staan voor een goede uitvoering. Natuurlijk waren er wel een paar dissonantjes maar dat mocht de pret absoluut niet drukken! Een groot aantal oud leden in de zaal. Dat is ook altijd erg leuk. En... last but not least, twee oud dirigenten, Marc Dupuis en Jan Splinter. Beiden waren enthousiast na afloop maar dat had misschien wel het meest te maken met het weerzien met de leden van Holysound. Foto's van deze dienst zijn van de hand van Eric de Bruijn.

        

        

     

128) 17-12-2014 Kerstzang in De Kimme, Amsterdam Noord,

Poeh, wat was het weer heet daar in het zaaltje van de Kimme. Traditie ondertussen, maar toch... Als je net de kar hebt gelost en alles hebt opgesteld en je moet direct daarna aan de slag met inzingen dan loopt het met straaltjes langs je rug. Gelukkig doet deo een hoop! Moeilijk zingen ook hoor daar. Als je dan toch complimentjes krijgt na afloop dan heb je het goed gedaan. Hilbert was ook tevreden en dan is het echt goed. Toch maar wel een extra repetitieavond ingepland om volgende week goed voor de dag te komen tijdens de kerstnachtdienst van woensdag 24 december in de Nieuwendammerkerk. Tot dan!

   

127) 09-11-2014 Het Kruispunt, Landsmeer,

Heerlijk om na zo lange tijd weer eens een uitvoering te mogen geven. En nog wel de eerste uitvoering onder leiding van onze nieuwe dirigent Hilbert Kamphuis. Fijn dat deze eerste uitvoering in Landsmeer mocht zijn. Het is daar altijd heel erg gezellig. We worden immer warm welkom geheten. En wat hebben we goed gezongen. Tijdens het inzingen liep het allemaal iets minder. Hilbert wees daar al op tijdens het inzingen maar ook Tom meldde tijdens zijn praatje vooraf dat het bij het "eggie" echt wat beter moest. Nou, dat is gelukt. Tevreden gezichten alom vanmorgen. Zowel bij Hilbert als bij de gemeente. Met name de glimlach van onze dirigent tijdens het dirigeren werkte ontspannend. Dat geeft moed en kracht! Fijn om weer terug te zijn.

       

126) 06-07-2014 Uitzwaaidienst Marc Dupuis in de Bethelkerk in Tuindorp Oostzaan,

Bijna een compleet koor vanmorgen. En dat mocht ook wel na al die maanden zonder uitvoering. Heerlijk was het om weer eens voor het "eggie" te mogen zingen. Alle nieuwe nummers passeerden de revue en en na afloop niets dan lof. Zelfs "oud" dirigent Marc was zeer tevreden. Volgens hem was het nog niet eerder voorgekomen dat we een foutloze uitvoering neerzetten. Leuk was het om de "oud" dirigent Marc en de "nieuwe" muzikaal leider Hilbert gebroederlijk naast elkaar te zien zitten. Ook Hilbert was enthousiast over onze presentatie. Na de koffie in de benedenzaal waren alle leden uitgenodigd om deel te nemen aan de BBQ in de tuin van Hans en Wilma. Heel gezellig weer met mooie speeches van Tom en Marc. Lekker vlees en salades van "oud" dirigent Jan Splinter. Leuk om hem weer even te spreken. Bedankt allemaal voor de organisatie! En nu gaan we van een welverdiende vakantie genieten om daarna op maandag 25 augustus met frisse moed weer te beginnen met de repetities onder leiding van Hilbert. We zijn benieuwd! Maar na de proefdirectie van een aantal weken terug zijn wij zeer optimistisch over de toekomst van Holy Sound.

           

125) 16-03-2014 Heerhugowaard,

Geen verslag.

124) 16-02-2014 Cruquiushoeve,

Het is alsof de duvel ermee speelt maar het is altijd mooi weer als we hier zingen. Ook vandaag weer. Maar, zo mooi als het buiten was zo somber is het binnen. En dan bedoel ik het gebouw. Een kwastje verf kan daar geen kwaad al zullen de financiën daar een rol spelen. Zeker geen sombere gevoelens bij de kerkgangers want die zijn altijd heel enthousiast. Tot mee-dirigeren en handen schudden met dirigent en drummer tijdens het zingen. Geweldig, wat een enthousiasme weer. Ook enthousiasme bij de domina. Ik geef het je te doen hoor om een dienst te leiden met dit publiek. Heerlijk om te zien en mee te maken. Marc was tevreden ondanks de missers bij het inzingen. En dan is het goed. Jammer was het dat de beamer niet op Nederland 1 was afgestemd, want dan hadden we de dames op de 1500 meter kunnen volgen. Geweldig wat die meiden ons hebben voorgeschoteld! Tot slot: volgende keer neem ik mijn spuitbusje olie mee om het katrol van de kerkklok te smeren! ;-) 16 maart zien we elkaar in Heerhugowaard. Tot dan!

                           

123) 23-12-2013 Kerstzangdienst de Kimme, Amsterdam

Ik wist niet dat de Kimme een kelder had. Want daar belandden we deze avond echt wel bij een aantal nummers. Kees liet dat (jammer genoeg) overduidelijk horen bij de overgang van het a capella gedeelte naar de samenzang van Stille Nacht. Maar niet alleen dit nummer liep niet geheel vlekkeloos. Ook andere nummers deden menig wenkbrauw fronsen. Al zullen de toehoorders in de Kimme daar geen erg in hebben gehad want die hadden het veel te druk met kletsen. Een echt avondje uit voor de oudjes. Gewaardeerd werd het zeker, en daar gaat het tenslotte om. We moesten trouwens heel erg opschieten want na afloop werd ons meegedeeld dat het alarm er op ging. Snel inpakken en wegwezen dus. Ondanks alles was het gezellig! Maar wel warm maar dat zijn we wel gewend in de Kimme. Tot op de Nieuwjaarsreceptie!

                                    

122) 18-12-2013 Kerstvolkzangdienst de Ark, Amsterdam

Zo, dat was de tweede kerstuitvoering. Een heel groot voordeel was wel dat we nu tijdens de samenzang en andere optredens lekker konden zitten. Veel minder last van stalbenen dit keer. Een volle bak vanavond. En dat betekent in de Ark echt wel wat, want er kunnen heel veel mensen in deze kerk. Leuk om mee te maken. Lekker gezongen ook. Best een hele klus want de akoestiek is niet heel bijzonder in dit gebouw. We moesten er bijzonder aan trekken. Ik heb Marc niet meer gesproken maar aan zijn gezichtsuitdrukkingen te zien was hij best tevreden. Veel bekende gezichten vanavond. Oud leden, kinderen van leden, familie en veel bekenden. Dat doet je toch wel goed hoor. Er heerste een fijne sfeer. Goede muziek van de organist en de trompetist en een leuk optreden van de jongeren van de Pinkstergemeente. Na afloop een gezellig drankje gedronken en met veel bekenden gepraat. Kortom, een fijne avond! Op naar de derde kerstviering. In de Kimme. Tot dan!

                                                                       

121) 15-12-2013 Winterconcert, Nieuwendammerkerk, Amsterdam

Ligt dat nu aan deze kerk of hebben we gewoon een fijn concert neergezet vandaag. Ik denk dat dat laatste het geval is alhoewel ik echt moet zeggen dat het zingen in deze mooie kerk altijd van een leien dakje gaat. Een beetje zenuwachtig begin van het concert. We houden het maar op opspelende zenuwen. Maar naar gelang het concert vorderde steeg ook de kwaltiteit van het koor. Aan het gezicht van dirigent Marc te zien was ook hij tevreden over het koor! Leuk om te zien! Nou, en als gewoon koorlid moet ik zeggen dat het fijn ging vandaag. Prima organisatie van Tom en Evert. Vooral de powerpoint op het scherm was perfect. Goed werk Evert!!! Complimenten alom daarover. Wat ook heel leuk was, was de aanwezigheid van twee oud dirigenten Dick Vermeulen en Jan Splinter. Dat doet je altijd goed als zij erbij zijn. Verder natuurlijk veel oudleden. Heerlijk om jullie trouw te ontmoeten op onze conderten. Bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid. Tot slot een fijn verslag van een trouwe bezoekster van onze concerten, Johanne Been. Ik meld dit graag op deze pagina: Wow...Ik heb genoten! Nu ben ik als oud koorlid natuurlijk wat bevooroordeeld, geef ik toe, maar ik had een vriendin meegenomen en die genoot minstens net zo hard. Een sprankelend koor...en...niet onbelangrijk...IEDEREEN straalde. Het zag er zo mooi uit, zwart/rood.
Jenny met het hoofd tussen de kerstballen en de naalden.. Mijn lieve broer zag ik genieten en dan geniet ik nog meer van zijn gitaar spel...nou ja, mijn schoonzus was natuurlijk weer helemaal heerlijk zich zelf, zo moet het ook zijn..mooie en lieve vrouw. Het combo...wat een talenten...ze waren op dreef! Ja...ik hoor heus af en toe wel dat iets niet helemaal gaat zoals bedoeld, maar vergis je niet, jullie maken de mensen blij! En ja...mijn lijflied werd gezongen..gelukkig...zoals meestal in "'mijn"" kerkje. Bert...heerlijk dat jij er weer bij was en zo mooi zong. En zelfs toen de dirigent de handen in zijn zakken hield, klonk alles prachtig. Het was een FEEST! Dank. Johanne Been.
Tot al heel snel in de Ark, aanstaande woensdag 18 december.

                                Foto's Eric de Bruijn

120) 1-12-2013 Leger des Heils, Amsterdam

Nou, was dat even gezellig vanochtend. Als we ergens vriendelijk ontvangen zijn dan is het wel bij het Leger des Heils in Amsterdam West. Geweldig, zo positief als deze mensen zijn. Mooi kerkgebouw, en wat te denken van die vleugel. Wooow, Tom vertelde dat dit instrument kunstmatig op temperatuur gehouden wordt zodat hij niet met zeer grote regelmaat gestemd hoeft te worden. De dienst begon met een prachtig lied, gezongen door het huiskoor. Dat klonk heel vrolijk (nummer voor HS?) maar helaas bleef het bij dit ene nummer. Logisch wel, want alle aandacht ging verder uit naar ons koor. Na een aantal nummers een flauw applausje maar tijdens en na de uitsmijter "Fundament" ging het los. Wat waren de toehoorders tevreden. Leuk om zo gewaardeerd te worden. Ook na afloop alom complimenten. Ook heel leuk om te incasseren. Dirigent Marc "Dupuwiss" was tevreden alhoewel hij wel een paar kleine foutjes memoreerde. Feit was wel dat het altijd moeilijke "Circle of life" er prima uitkwam. Dat is toch heel wat. Een hele fijne preek van Jeanne van Hal completeerde deze mooie bijeenkomst die verder opgeluisterd werd door een prachtig spelend huisorkest. (Ik weet dat dat anders genoemd wordt bij het leger, maar dat ben ik even kwijt) We hadden samen een hele fijne ochtend. Jeanne stuurde mij in de loop van de dag deze mail:

"Beste Joost. Met veel genoegen denk ik terug aan de dienst van vanmorgen. Jullie hebben heel fijn gezongen, heel hartelijk dank voor al jullie voorbereidingen en de manier waarop jullie de liederen hebben gezongen. Jullie zullen wel gemerkt hebben dat iedereen dit zeer heeft gewaardeerd! We krijgen tzt wel de rekening. Wil je onze dank overbrengen aan het koor, het orkest en de dirigent? Hartelijke dank en groet, Jeanne van Hal"

We zien elkaar wederom in de Nieuwendammerkerk op 15 december.

 

           

 

119) 10-11-2013 Sint Nicolaaskerk, Purmerend

Sjonge, wat was dat een mooie kerk zeg. We kenden het gebouw al van ons gezamenlijke concert met Ars Musica een behoorlijk tijdje geleden, maar weer viel op hoe prachtig het erbij staat. En op een prachtige locatie! Geweldig. Het was wel een beetje koud. Daarentegen weer een prachtige akoestiek. Dat dat niet altijd in ons voordeel werkt bleek vanmorgen want Marc moest alles uit de kast halen om er iets moois van te maken. En dat is nog gelukt ook! Hij was tevreden na afloop. En aan het applaus van de gemeente te merken was het publiek dat ook. Enthousiasme alom. Al moet mij van het hart dat een meelezende gemeente niet erg positief werkt. Fijn dat de toehoorders de teksten van onze liederen mee kunnen lezen maar ik zie toch liever dat zij naar het koor kijken. Bij de twee Engelse nummers was dat het geval want die teksten  waren niet in de liturgie opgenomen en toen konden we het enthousiasme op de gezichten zien. Fijn! Het duurde wel een beetje lang deze ochtend maar dat mocht de pret niet drukken. We zien elkaar snel bij het Leger des Heils in Amsterdam.                                         

118) 20-10-2013 Nieuwendammerkerk, Amsterdam Noord

Wat zingt het toch lekker in dit kleine intieme kerkje. Heerlijk hoor. En wat was er veel publiek. Ook erg fijn. Tel daarbij op een hele enthousiaste en perfect Engels sprekende domina en je hebt een perfect uitgangspunt voor een fijne kerkdienst. Bijkomend feit: we hebben goed gezongen en dat is natuurlijk ook een pluspunt. Complimenten aan iedereen. Goed gezongen, al werd door omstandigheden het "Amen" iets te laat ingezet ;-) Na afloop koffie met koek, altijd goed geregeld daar! Leuk om good old HS-ders te ontmoeten hier. Zij zijn er altijd. Het bloed kruipt... Jammer dat het niet lukt om ze over de streep te trekken. Op naar Purmerend!

                   

117) 22-09-2013 Bethelkerk

Nou, dat was lang geleden dat wij elkaar tijdens een uitvoering troffen. De laatste keer was dat voor de vakantie. We "speelden een thuiswedstrijd" vanmorgen in het ons zo vertrouwde Tuindorp Oostzaan in de Bethelkerk. Geweldige akoestiek hoor daar. Heerlijk om te zingen. Best goed gezongen ook. Een paar hele kleine foutjes maar die mochten de pret absoluut niet drukken! De gemeente was lovend na afloop en de reacties varieerden tussen "mooi gezongen" tot "fijn dat jullie er weer waren!" Nou, daar doe je het voor, toch? Op naar de Nieuwendammerkerk. Ook een bekende locatie!

115 en 116) Bij het overzetten van de website naar de nieuwe computer is helaas een gedeelte van de verslagen van dit jaar weggevallen. Dat is erg jammer maar niets aan te doen. We hebben in ieder geval gezongen in: 24-03-2013 Tabitha Bongastraat en 26-05-2013 Monnickendam.

114) 20-01-2013 Rooms Katholieke kerk of de Heilige Nicolaaskerk in Edam

Wat een verschil in temperatuur zeg vanmorgen. Was het de laatste twee uitvoeringen bloedje heet, vanmorgen was het in de kerk in Edam heel erg koud. Dat is me ook wat hoor om zo'n oude kerk te moeten verwarmen. Vooral met deze temperaturen van de laatste dagen! Mooie kerk trouwens. Daar zit nog wel wat geld denk ik want het zag er allemaal prachtig uit. Helaas was een aantal leden een beetje ziek. Eén van hen was waarschijnlijk onze solist Bert. (Of moest hij werken?) Zijn solo bij Reaching heaven werd nu overgenomen door dirigent Marc. En met verve! Geweldig man zo snel als jij dat onder de knie had vanmorgen. Dan scheelt muziek kunnen lezen toch wel wat denk ik! Dat zingen ging toch wel erg goed daar in Edam. Een spetterend applaus en

113) 24-12-2012 Kerstnachtdienst in de Ark

Nou, waren ze in de Kimme in staat om de temperatuur in de zaal op niveau te krijgen, in de Ark konden ze er ook wat van. Tjonge wat was het warm zeg. Lekker druk wel. Behoorlijk vol en dat is voor zo'n grote kerk als de Ark toch wel iets hoor. Fijn toch om voor zoveel mensen te mogen zingen. Heel leuk was het dat Jan Splinter aanwezig was. Ondanks zeer drukke werkzaamheden en een lichte verkoudheid was hij naar zijn oude koortje komen luisteren. Precies een jaar geleden nam hij afscheid. Wat gaat de tijd toch snel! Jammer dat er wederom niet al te veel aandacht aan het licht is besteed. Daar kan ook in de Ark veel meer mee worden gedaan. Een klein beetje zenuwen bij het koor bij het inzingen en dat was ook wel logisch want toetsenist Kees had het erg druk deze avond. Exact om half tien schoof hij aan (nadat hij eerder op de avond in zijn eigen kerk ook al acte de presente had moet geven) en dat gaf toch wel de broodnodige rust. Goed gezongen lui. Van diverse kanten (waaronder veel intimi, want veel familie van het koor in de zaal!)) hoorden we dat het best goed hebben gedaan. Maar wat wil je ook als de dirigent speciaal vanavond zijn uiterste best deed om nuances aan te brengen. Chapeau Marc! Een leuke after party met Glühwein en kerstbrood deed het goed. Fijne avond zo. We zien elkaar op de Nieuwjaarsreceptie. IN DE BETHELKERK!!!

112) 18-12-2012 Kimme Kerstzang

Wooow, wat was het warm in de Kimme. Nou snap ik wel als de gemiddelde leeftijd wat hoger ligt dan bij mij thuis dat dan de thermostaat wat opgeschroefd wordt, maar toch. Geeft niet, we hebben er weer een prachtige kerstzang van gemaakt. De oneffenheden die er waren tijdens het zingen zijn door de toehoorders niet opgemerkt. Dat is dan weer het voordeel van een wat ouder luisterpubliek. Na de eerste liedjes klonk er een wat wijfelend applaus maar dat werd allengs forser. Hiermee werd wel degelijk aangegeven dat het gewaardeerd werd wat we als koor ten berde brachten. Het inzingen was op zijn plaats, de uitvoering werd er beter van, maar het is te hopen dat het in de kerstnachtdienst in de Ark wat beter gaat. Tot slot wil ik je de reactie van één van de oudjes aan onze dirigent na afloop van de kerstzang niet onthouden. Marc mailde: "Komt er na afloop van ons optreden een dame naar me toe, van 93 jaar! Zegt ze: ik zit hier nu 12 jaar maar dit is wel het beste optreden dat ik hier meegemaakt hebt. En wat zo aardig is: allemaal jonge mensen (!) in het koor. En ik vond het optreden lekker pittig......" Op naar de Ark voor de Kerstnachtdienst.

111) 9-12-2012 Nieuwendammerkerk

Uw stukjesschrijver was er helaas niet bij vanmorgen, maar zonder erom te hoeven vragen schreven twee leden geheel spontaan een verslag:

Een uitvoering dicht bij huis met de waarschuwing van Leonard, dat het erg koud zou zijn in de kerk gezien de weersomstandigheden. Maar met het instrumentarium opzetten kan ‘iedereen’ zich al wat opwarmen en na het inzingen waren alleen de handen nog wat fris maar dat kon ook komen door de gezonde spanning voor een uitvoering. Met een goede peptalk van Tom zijn we aan de slag gegaan. Van kou was echt geen sprake meer, want het zingen ging goed en ds. Lindenburg had een duidelijke uitleg. Als de dames nog even in hun zangmap aantekenen dat zij tegenwoordig moeten beginnen met De kracht van Uw liefde, komt het helemaal goed. Gelukkig zal de gemeente er niet veel van gemerkt hebben doordat het combo het muzikaal mooi opving. Aan het applaus van de gemeente en de reactie van Marc wisten wij als koorleden dat we een prima uitvoering hadden neer gezet. Met nog één repetitieavond te gaan maken we ons op voor de kerst. Veel succes. Hans Visser.

Om half negen instrumenten inladen bij de Bethelkerk, waar de gebruikelijke trouwe mensen de instrumenten al hadden buiten gezet! Een groot compliment voor jullie bereidheid om dit elke keer maar weer te doen. Toen op weg naar de Nieuwendammerkerk om de instrumenten klaar te zetten om te gaan inzingen. Leonard had ons al gewaarschuwd voor de kou in de kerk en dat was zeker niet overdreven, want verscheidene mensen zaten te bibberen. Misschien ging daarom het inzingen niet echt goed en moest Marc verschillende malen onderbreken omdat we niet op toon zaten. Na een lekkere warme kop koffie met goede moed en concentratie de kerk in om de uitvoering te gaan geven. Verwachtingsvolle gezichten staarden ons vanuit de kerk aan, want we staan heel goed aangeschreven in de Nieuwendammerkerk. Met een goede concentratie kwam het helemaal goed en hebben we, met een wat kleiner koor, een hele goede uitvoering neergezet, daarbij zeker ook gesteund door de positieve en enthousiaste domina! We hebben zelfs een oud-koorlid een heel groot plezier gedaan, om na de zegen een extra nummer “de Kracht van uw liefde “ te zingen. Het was weer fijn vanmorgen en nu op weg naar de Kerstuitvoeringen! Tom Radema.

110) 24-12-2011 Kerstnachtdienst in de Hervormde kerk in de Rijp

De laatste uitvoering onder de bezielende leiding van good old Jan Splinter. Dat was goed te merken aan Jan. Niet dat hij slecht dirigeerde maar de emoties lieten hem niet met rust. En dat kunnen we ons allemaal heel goed voorstellen. Ook nu weer goed gezongen, zo bleek uit de recensies achteraf. Met name de mening van één bezoeker deed me deugd, die van Marc Dupuis. Hij is zijn belofte nagekomen om één van de drie kerstuitvoeringen te bezoeken en hij was van mening dat we een goede uitvoering hebben neergezet. De kerk had haar uiterste best gedaan om het monumentale gebouw in kerstsfeer te brengen. En daar zijn ze goed in geslaagd. Een mooie boom, veel kaarslicht en stemmig zaallicht, kortom: het was kerstavond! Helaas was de dienst niet om over naar huis te schrijven. Een beetje saai, zonder oplevingen of het moet het aansteken van de kaarsjes door twee giechelend fluisterende meidjes zijn geweest. Was er een bugelspeelster? Veel Holy Sound aanhangers deze avond. Leuk. Nou Jan, het zit erop. Holy Sound ligt achter je. Het koor waar je 8 jaar lang al je energie in hebt gestopt. Nou ja, al je energie, de zaak vroeg ook nog enige aandacht. En wat dacht je van je gezin? Kortom: chapeau voor al die jaren. Het HS koor is een heel gezellig koor, maar daardoor niet altijd even makkelijk om te managen. Jij bent daarin geslaagd. Complimenten daarvoor en heel veel succes met je opleiding. We hopen je nog vaak tegen te komen tijdens onze uitvoeringen. Holy Sound: we zien elkaar op de Nieuwjaarsreceptie.

109) 21-12-2011 Kerstzangdienst in de Taborkerk, Purmerend

De zaal zat vol. Nu zijn we dat wel gewend daar in de Tabor na de concerten en eerdere gezamenlijke zangdiensten met Credo, maar toch. Het geeft je altijd wel een heel speciaal gevoel als er zoveel mensen naar je luisteren. Good old Dick Vermeulen was na afloop heel enthousiast over Holy Sound. En ik moet je zeggen dat ik altijd heel veel waarde hecht aan zijn mening. Hij werd zelfs lyrisch op een gegeven moment en toen hebben we gezegd: nou is het klaar :-) Complimenten aan alle declamatoren. Gedegen voorbereiding denk ik want het kwam er allemaal doordacht uit. Ook voor Tom een schouderklopje. Prima gedaan man! Enige kritiekpuntje: ik vond de avond iets te kort! (hi,hi) Combo bedankt, jullie waren ok! En dan slot: Jan Splinter. Je was wat zenuwachtig denk ik? Logisch als je aan je laatste grote optreden begint met je koor waar je 9 jaren lang bezield leiding aan hebt gegeven op muzikaal gebied. Tom zette jou terecht in het zonnetje na afloop. Het is nog te vroeg om definitief dag te zeggen want er volgt nog wel het een en ander. Op naar de Rijp.

108) 18-12-2011 Kerstzangdienst in de Ark

De kerk zou vol zijn, zo was de verwachting. Nou, niet helemaal maar het was wel behoorlijk druk! Ik moet zeggen dat ik toch wel een beetje zenuwachtig was die avond. En ik was niet de enige. Twee "stevige" tenoren waren door ziekte geveld. Zou het allemaal wel goed gaan? De twee nieuwe nummers waren nog niet geheel ingeslepen, sterker nog, ze zaten er nog niet helemaal in. Gelukkig bleek tijdens het inzingen dat een paar kleine tactische tips van Jan en Kees soelaas bood. Het ging beter dan tijdens de repetities. Nog niet perfect maar het was te doen. Tijdens het "echie" bleek dat we tot het uiterste gemotiveerd en geconcentreerd waren want de spetters vlogen er vanaf. Heerlijk om dan na afloop te mogen horen dat het goed was. Het drama "Steek een kaars aan" gespeeld door de jeugd van de Pinkstergemeente Agape uit Tuindorp Oostzaan was fijn om naar te kijken. Vol overgave! Tot slot een compliment aan organist Dick van Bezooijen en trompettist Anneroel de Boer. Dat klonk als een klok. Op naar de Taborkerk waar we aanstaande woensdag al weer acte de presence geven, samen met het koor Credo uit Landsmeer onder de bezielende leiding van Dick Vermeulen. Ik ben benieuwd!S U ook? Komen dan! Aanvang van de dienst: 20.00 uur.

107) 30-10-2011 Petruskerk

Nou, dat het dus ook heel anders kan in de Petruskerk is vanmorgen wel gebleken. Veel meer publiek dan de afgelopen uitvoeringen. Een goede organist!! Een heerlijke dominee. Mevrouw Rood weer in de kerk, kortom, een fijne zondagmorgen met een goed zingend koor en veel waardering vanuit de kerk. Jan had het druk vanmorgen want hij vloog van ons naar boven naar het orgel en weer terug. Maar dat zijn we wel gewend van hem. Hij vindt dat zelf niet erg. Evert kreeg veel complimentjes ondanks dat het tijdstip van naar bed gaan voor hem niet ideaal was op zaterdagavond, of liever gezegd op zondagmorgen! Kees had het naar zijn zin en ook Tom roffelde er lustig op los. Gelukkig waren Vera en Anneke er ook op tijd (hi,hi!) En nu verder met de kerstuitvoeringen. Ik kijk er naar uit!

106) 09-10-2011 Tabitha Bongastraat

Tja, wat moet je daar nou van zeggen. HS in de Bongastraat. De domina zei het al: ik weet niet beter dan dat het koor hier komt zingen. Dat is dus al een behoorlijk tijdje. Kees was er helaas niet vanmorgen. En niets ten nadele van de dirigent maar je mist Kees dan wel hoor. Jan deed zijn uiterste best maar de intro's zijn dan net iets anders (of heel anders!) dan die van Kees en dan wordt de inzet lastig. Jan was na afloop tevreden, dus dan zijn wij dat ook. Een aantal bewoners van Tabitha heeft niet veel meegekregen van ons zingen vanmorgen ondanks dat de domina hen regelmatig wakker schudde. Gedreven vrouw, ik kan niet anders zeggen... toch... Evert? We zien elkaar in ieder geval in de Petruskerk. Eens kijken of daar nu wat meer bezoekers komen luisteren. Ik hoop het wel!!!

105) 25-09-2011 Nieuwendammerkerk

Jemig, ik was bijna vergeten hoe dat ging, zingen in een kerk. Zo lang geleden. Komt door het concert natuurlijk, maar toch... Maar, wel gelijk een goede uitvoering neergezet. Het klonk als een Splinter vanmorgen! Complimenten aan ons allemaal. Kees terug van 2 warme weekjes Turkije. Dat doet het altijd wel hoor. Fijn!!! Wat ook leuk was, was dat Jan iedereen die Fundament mee kon zingen naar voren riep om mee te zingen. Daar werd behoorlijk gehoor aan gegeven. Alleen Nico was waarschijnlijk niet bij stem want die bleef liever luisteren. Nee, dat was een prima uitvoering vanmorgen met een stevige Holy Flow in het koor. Heel fijn. En, valt het jullie ook op dat het altijd mooi weer is als we in deze kerk zingen? We staan altijd in het zonnetje een kopje koffie te drinken na afloop. Heel bijzonder, maar... je krijgt wat je toekomt. Dus dat zit wel goed. Op naar Tabitha Bongastraat.

104) 5-09-2011 Eerste repetitieavond van het nieuwe seizoen

Zo, de kop is er af. De eerste repetitieavond is een feit. Gezellig weer hoor om elkaar te ontmoeten en om fijn met elkaar te zingen. Direct er al stevig aan getrokken want Jan wil met de kerst goed voor de dag komen! Dat gaat zeker lukken als we in dit tempo doorgaan. Gelukkig binnenkort weer een uitvoering. Die hebben we de laatste maanden wel gemist door alle voorbereidingen voor het concert. Tom had een aantal mededelingen. Een daarvan was de melding dat Marjolein en Jur aanwezig waren om hun zoon Roan te "showen". Wat een heerlijk mannetje zeg! Bedankt voor het lekkers! Zo, en nu op naar de Nieuwendammerkerk.

103) 6-04-2011 Jubileumconcert in de Taborkerk

Wooowww, wat een avond. Nee, wat een dag moet ik zeggen. 's Middags al reuring genoeg bij een aantal koorleden. Het was fijn dat een groot aantal leden geholpen heeft bij het opbouwen. En toen het concert zelf. Een prachtig openingswoord van good old Tom. Uit zijn hoofd en heel toepasselijk. Chapeau makker. Wat ging het goed zeg vanavond. Zeker voor de pauze liep het allemaal op rolletjes. Misschien dat de vermoeidheid na de pauze toesloeg want toen hoorde (en zong ik) een paar foutjes waarbij ik denk dat de meeste concertbezoekers dat niet eens opgemerkt hebben. Ik moet wel zeggen dat de professionele opzet van het concert meegeholpen heeft aan de prestatie. Wat dat betreft kon er niet zoveel mis gaan. Want er stond, hing en lag wat hoor daar in de kerk. De solo's van Bert klonken als vanouds weer als een klok. Je had een druk avondje makker! En ook het duet van Marja en Bert samen: Remember me ging van een leien dakje. Complimenten weer hoor luitjes! En ja, wat dan te denken van zangeres Sharon Kips. Sjonge, wat een stem heeft die meid zeg! En wat een persoonlijkheid. Een heerlijkheidje waar het heel fijn samenwerken mee is. Ik heb van haar genoten! Net als van haar pianist Jan Willem van Delft. Geweldig om de bezieling bij hem te zien tijdens zijn pianospel. Een fijn dankwoord van Hannie, ook uit het hoofd. Prima gedaan meid. Dank aan de "nieuwe" alten die er voor gezorgd hebben dat de uitgedunde altengroep wat meer volume kreeg. En nu maar "gewoon" lid worden, toch? Een woord van dank aan Chris Knibbe voor zijn gitaarspel en trompettist Jan Verberne. Geweldig dat jullie meewerkten! Graag nog even de spotlights op het combo. Ik weet dat jullie het niet makkelijk hebben gehad de laatste tijd. Veel meningsverschillen volgden elkaar op. Des te groter is de prestatie die jullie geleverd hebben. Want niet alleen de muzikale omlijsting, nee, de gehele organisatie lag in jullie handen. Perfect mannen! Tot slot dirigent Jan. Wat heb jij er aan getrokken zeg. Het was bepaald niet makkelijk wat jij ons hebt laten uitvoeren. We hebben keihard moeten werken. Je moet je realiseren dat het voor veel koorleden niet eenvoudig is om een moeilijke partij in te studeren. En het is jou wel gelukt. Complimenten en petje af! En nu op naar... tja, voorlopig even niets. Het wachten is op de eerstvolgende uitvoering. Ik kan me niet voorstellen dat we daarvoor moeten wachten tot oktober, Tabitha Bongastraat.

102) 24-12-2010  Kerstnachtdienst bij het Leger des Heils

Ik wist niet dat er zoveel mannen bij Holy Sound als kerkklok konden optreden. Wat een prachtige bimbam zeg. Good old Jet was weer vol lof over ons koor vanavond. En wat had zij ons gemist vorig jaar. Nou, dat hebben wij vanavond meer dan goed gemaakt. Tjonge, er kwam geen eind aan dat zingen. Bij het zingen van "Amen, amen" en "Go tell it on the mountain" leek het er op dat het wel eens echt een kerstNACHTdienst zou worden! Wel heel gezellig allemaal met koffie, kerstbrood, kerstkrans en warme chocolademelk. Stemmig! Veel HS toehoorders vanavond, maar ja daar is het kerstavond voor he. Goed gezongen weer, maar lag het aan mij of was het aan de harde kant? (Altijd weer een puntje van kritiek, maar dan blijf je wel scherp.) Jan Splinter haalde de schade van het niet meezingen trouwens ruimschoots in. Lovenswaardig overigens als je, terwijl je het zo druk hebt in deze tijd toch de geestdrift en de ausdauer hebt om het koor op te peppen. Chapeau Jan! Ook een compliment voor de begeleiding, top gedaan jongens! Het is werkelijk heerlijk om altijd op deze manier muzikaal ondersteund te worden. Er werden twee kaartjes uitgedeeld vanavond, één door Tom voor de Nieuwjaarsreceptie (leuk hoor!!!) en één van... nee, dat vertel ik hier niet want dan maak ik hier reclame en dat mag niet. Een leuke reactie in het gastenboek van een Credofan die woensdag had gehoord dat we bij het leger zouden zingen en ook aanwezig was. Leuk! Tot kijk op de nieuwjaarsreceptie!

101) 22-12-2010 Taborkerk (kerstconcert, samen met Credo),

Volgens Dick Vermeulen (hij was er ook toevallig bij vanavond!) stonden er 1800 mensen voor de deur te dringen om binnen te komen in de Taborkerk, dus snel inzingen samen met Credo was een must. En dat klinkt hoor, een koor van ruim 100 zangers en zangeressen. Twee geheel verschillende koren maakten gezamenlijk dat het een gevarieerde avond werd. Heerlijk om zo samen te zingen. Lekker massaal. Inspirerend ook om oud dirigent Dick weer eens voor je te hebben staan. Dat was regelrechte nostalgie. Niet voor iedereen natuurlijk want het is natuurlijk al wel een poosje geleden dat Dick voor The Holy (zoals hij ons koor liefhebbend noemt) stond. Het Ere zij God spetterde, zoals de eerdere gezamenlijke liederen dat ook al deden. Mooie nababbel ook van Tom. Zo lekker ongedwongen en humoristisch. Complimenten makker! Goed gedaan. Het liep prima vanavond. Weinig foutjes gelukkig. Na afloop veel complimentjes van bezoekers. En dat is altijd leuk om te horen. Ook dank aan Marc en Petra die de kar met instrumenten meenamen zodat we na afloop snel naar huis konden. Prima georganiseerd lui! En nu... op naar Jet bij het Leger des Heils. Een oud bekende van Holy Sound. En we hebben daar wat goed te maken na het afzeggen van vorig jaar. Ik kijk er naar uit!

100) 18-12-2010 Taborkerk (adventsviering voor ouderen),

Dat moet me een zit geweest zijn zeg, voor die oudjes. Eerst een complete kerstviering, twee pauzes, een vrij lang kerstverhaal en twee maal Holy Sound. En toch geen verveelde gezichten, integendeel, enthousiasme alom. Goed gezongen weer. Weliswaar een paar foutjes hier en daar, maar toch. Complimenten allemaal! Fijn dat de instrumenten in de kerk mochten blijven. Dat scheelde een hoop werk. Complimenten aan Evert die uitmuntende stuurmanskunsten liet zien in de sneeuw! We zien elkaar al gauw weer: wederom in de Taborkerk, nu voor het concert met Credo. Dat wordt een regelrechte happening!

99) 07-11-2010 Ontmoetingskerk, Heerhugowaard,

Toen we na het koffie drinken de kerk binnen kwamen leek het er nog niet erg op qua aantal kerkgangers. Er zat een handjevol mensen te wachten onder begeleidend orgelspel van "onze" Jan. Goed gespeeld Jan, trouwens! Gelukkig kwamen daar vlak voor tijd nog een paar bezoekers bij maar overweldigend was het helaas niet. Al snel bleek dat dat kwam doordat er 's morgens een activiteit plaats had gevonden waar alle gemeenteleden al voor naar de kerk gekomen waren. Was dat de vorige keer ook al niet het geval? Ik hoop dat ze daar in het verre Heerhugowaard rekening mee houden in de toekomst! De dominee begon hoopvol door in gesprek te gaan met het koor. Dat was was heel leuk. Helaas kon de man mij verder niet zo heel erg boeien. Zijn sonore stemgeluid hielp daarbij niet zo veel. We hebben wel heel goed gezongen vanavond. Zonder Kees maar onder de bezielende en goed voorbereide Jan achter de piano. Complimenten, Jan! Het was goed! Nu alleen van te voren de muziek nog op volgorde leggen... (Geintjuhh!) Weinig mannen vanavond. En dat merk je dan wel hoor tijdens het zingen. Ik kijk uit naar de uitvoering in de Taborkerk in Purmerend op 18 december. Ik hoop jullie ook!

98) 24-10-2010 De Bethelkerk, Amsterdam

Een beetje warm in de kerk, vond je niet? Dat komt de stemmen over het algemeen niet ten goede maar gezien het volume van hedenmorgen had Holy Sound daar geen last van. Goede kritieken na afloop. Dat is fijn. Vooral omdat het niet past om zelf almaar te vinden dat we goed gezongen hebben. Fijne akoestiek toch maar weer daar in die Bethelkerk. Dat zingt toch wel heel prettig hoor. Veel bekende gezichten ook met een zwaaitje en een knikje en/of knipoog. En... good old Lutzen Miedema was er met zijn welbekende manier van dienst voorgaan en preken. Leuk om hem weer eens terug te zien. Goed ook om nu eens niet in de Brug in onze thuisbasis te zingen maar in de Bethelkerk waar we al weer een paar keer gerepeteerd hebben. Weliswaar niet in de kerkzaal maar in de benedenzaal, maar het is nu toch "onze"  kerk! Op naar Heerhugowaard. En al snel weer, 7 november!

97) 10-10-2010 De Brug, Amsterdam

Een typisch "Brugsfeertje" vanmorgen. Een grappige, goede dominee uit Rotterdam die zelfs grapjes over Feyenoord durfde te maken. En dat in de hol van de leeuw! Het was, kortom, gezellig in de Brug. Redelijk gezongen al leek het me aan de harde kant. (Te) veel volume voor zo'n klein zaaltje. Zonder bassist helaas, want de installatie van Evert vertoont kuren de laatste tijd. Hopelijk wordt hij snel gerepareerd want we misten Evert wel hoor! Good old Dick Vermeulen achter het orgel. Leuk was het dat hij in voor en naspel oude Holy Sound nummertjes verwerkte. Menig (ouder) koorlid herkende een oud nummertje en neuriede verwoed mee. We zien elkaar op zondag 24 oktober in de Bethelkerk, sinds kort de thuisbasis voor ons koor.

96) 12-09-2010  De Schutse, Amsterdam

Een beetje slechte opkomst vanmorgen. Gelukkig waren de partijen wel goed verdeeld onder elkaar. De stemmenverhouding was ok. En volgens velen hebben we goed gezongen. En dat voor de eerste uitvoering van het nieuwe jaar. Ik begreep dat Jan Sch. iets heel belangrijks had laten schieten vanmorgen om toch maar naar de uitvoering te komen. Wat het ook geweest is: bedankt Jan. Maar wat was het weer warm he vanmorgen. Tjonge, bij veel HS ders liep het zweet van de rug. En ja, daar hoorde ik ook bij. Een leuk muzikaal intermezzo halverwege de dienst. Dat moeten we er gewoon inhouden. Tijdens de collecte of zo. Werd echt gewaardeerd! Tot ziens in de Brug, waarbij ik hoop dat er dan wat meer leden zullen komen!

95) 27-06-2010 Petruskerk, Sloterdijk

Gauw vergeten, deze uitvoering. Het was bijna een privé optreden. 5 mensen in de kerk. Dat lijkt echt nergens naar. Wel goed gezongen volgens intimi. Maar ja, daar koop je geen brood voor. Fijne vakantie allemaal! Tot ziens in de Schutse.

94) 25-04-2010 Nieuwendammerkerk

Gossie, dat zingt lekker in zo'n mooie kerk. Heerlijk hoor. Weinig alten vanmorgen. Maar gelukkig hielpen de sopranen bij het vervangen van Ingrid bij de solo. We vielen met onze neus in de boter want het was een doopdienst vanmorgen. Er werd een Eritrees kindje gedoopt. Een prachtig ritueel geklede groep Eritreers zat voorin de kerk en zongen de dopeling zelf toe. Leuk om te zien en te horen. Een hele enthousiaste domina ook vanmorgen. Tjonge wat straalde deze vrouw een positiviteit uit. Een heerlijk mens hoor. We hebben best goed gezongen, maar dat kon ook bijna niet anders in zo'n akoestisch perfect kerkje. Leuk om te eindigen met Fundament waarbij een aantal oud leden en koorleden die op een ander koor gezongen hebben maar dit nummer goed kennen, meezong. Van Holy Sound waren dat Nico en Dieneke. Leuk hoor! Tot ziens in de Petruskerk.

93) 11-04-2010 Cruquiushoeve

Da's ook wel eens bij een andere temperatuur geweest als we bij onze vrienden en vriendinnen moesten zingen daar in de Cruquiushoeve. Wel een waterig zonnetje vanmiddag maar koud! Er was een bezoeker jarig getuige zijn mooie hoed, maar dat bleek later niet zo te zijn. We hebben toen maar voor iemand anders lang zal hij leven gezongen. Ik geloof dat hij in september jarig is, maar dat heb ik niet goed verstaan. We hebben er behoorlijk aan getrokken vanmiddag. Jan kon er bij het inzingen niet genoeg van krijgen. Heel leuk toch hoe zo'n enthousiaste pastor omgaat met haar "kerkgangers". Ze komt uit Landsmeer, zo zei ze zelf maar navraag bij onze eigen Landsmeerders leverde geen herkenning op. Kees had last van files en verkeerde postcodes (voor de TomTom) waardoor hij op een holletje maar best nog wel op tijd de kerk in kwam. Ik beloof beterschap Kees voor wat betreft de adressering van de kerk maar soms heb ik daar wat hulp bij nodig. Speciaal voor Hans gaven we "Circle of life" als toegift. Dat zingt toch altijd heerlijk weg, Hans, toch?? We zien elkaar in de Nieuwendammerkerk of eerder op repetitieavonden.

92) 28-03-2010 Tabitha Bongastraat

Best al weer een tijdje terug hoor dat we hier gezongen hebben. En toch voelt het altijd weer als een warme thuiswedstrijd met hartverwarmende reacties van de Bongastraat bewoners. De domina deed haar uiterste best om alle in slaap gevallen kerkgangers wakker te maken en de rest wakker te houden. Bij één bekende van ons lukte dat niet vandaar dat Kees, nadat propjes schieten vanuit het koor geen soelaas bood, ook een poging deed. Ook deze actie van Kees bleef zonder succes. Hilariteit alom. En ja, we hebben ook nog gezongen. En volgens de insiders hebben  we dat goed gedaan. Trouwens, er was een nieuw lid (je) bij. Kleinzoon Yari zong dapper poesje mauw mee toen het koor "Heer ontferm U" zong. Een hele leuke combinatie kan ik zeggen. Op naar de Cruquishoeve

91) 14-02-2010 Zaans Medisch Centrum, Zaandam

Dit was pas de eerste uitvoering in 2010 . Dat was wel weer even wennen hoor! En dat was best wel een beetje te merken ook hoor. Schorre keeltjes en onzekere inzetten. Maandag hebben we best wel weer wat te doen. Wat opviel waren de drumsticks van Tom. Die hadden een wat aparte vorm. Heel degelijk. Je kreeg er nog een mooi geluid uit ook Tom. Complimenten hoor. Wat was het weer warm hè in de zaal. Dat zou je toch eigenlijk rekening mee moeten houden hoor. Jenneke had dat gedaan maar dorst toch haar jasje niet uit te doen!? Leuk om toch weer de activiteiten van de cameramannen te volgen. Dat heb je als de preek je niet zo boeit. Een boeiende opkomst! Ruim 30 mensen. Dat was perfect! Wat wel opviel was het kleine aantal nummers dat wij ten gehore mochten brengen. Uit de liturgie was dat helemaal niet op te maken. Gelukkig was het improvisatietalent van Jan Splinter in orde. Toch wel fijn gezongen. Tot ziens in Tabitha Bongastraat.

90) 02-01-2010 Nieuwjaarsreceptie

Gezellige avond hoor. In de Bethelkerk dit keer. Onze toekomstige thuishaven. Nou, daar is niets mis mee! Een lange nieuwjaarsspeech van onze voorzitter waar het laatste woord nog niet over gesproken is! Redelijk druk was het. Het is altijd heel bijzonder om op een ongedwongen wijze het nieuwe jaar in te gaan. Jammer dat je er niet bij kon zijn. Volgende keer beter. Het bestuur had heerlijke hapjes voorbereid. En die gingen er gepast in hoor. Heerlijk. De prijs van de drankjes was ook hoopgevend, kortom, een geslaagde avond. Op naar het ZMC.

89) 24-12-2009 Kerstnachtdienst bij het Leger des Heils in Zaandam

Helaas, het zingen tijdens deze kerstnachtdienst is niet doorgegaan. De hele dag werden we geconfronteerd met slechte weersverwachtingen met ijzel en sneeuw. Geadviseerd werd om toch maar vooral niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk was. Het bestuur heeft lang gewikt en gewogen en uiteindelijk besloten om "het" niet door te laten gaan. Begrijpelijke beslissing. Je mag geen risico nemen in zo'n geval. Maar toch... je mist zo'n kerstnachtdienst wel hoor. Het brengt je wel degelijk in de kerstsfeer. Zeker daar bij "onze Jet" in Zaandam! Nu werd het een avondje hangen op de bank. Kan ook geen kwaad hoor! Op naar de Nieuwjaarsreceptie.

88) 29-11-2009 Grote Kerk in Oostzaan

Het Interkerkelijk koor olv dirigent J.Springer. Zo stond het koor aangekondigd in de liturgie van deze zondag. Dat was lachen toen ouderling van dienst Dik de Vries daar melding van deed. Kwam zeker door zijn nieuwe bril, die vergissing. Je knapt er wel van op Jan! Complimenten hoor! Goed gezongen met wat kleine foutjes. We laten in het midden waar die foutjes aan lagen. Volgende keer maar gewoon afslaan want nu zong de helft van het koor door op een punt waar de andere helft dacht: ja, maar daar zijn we helemaal niet. Een tweestemmig einde was het gevolg. Geeft niet, de rest was goed. Maar dat kan ook bijna niet anders als je in zo'n kerk als die van Oostzaan zingt. Wat een akoestiek. Persoonlijk vond ik The Royal Line vandaag er goed uitkomen. Dat is wel heel persoonlijk hoor. Jammer dat er maar zo weinig kerkgangers in de kerk zaten. Zij lieten wel een luid applaus horen! En da's altijd leuk! Hoe vonden jullie de domina en de organist? Op naar het Leger bij de Kerstnachtdienst. Dat is eigenlijk vanzelfsprekend leuk!

87) 21-11-2009 Concert in de Bethelkerk

Het heerlijk avondje komt er aan, maar wij hebben het al achter de rug. Want het was me echt een top avond. Na de vele extra repetitieavonden keken we toch nog best wel wat sceptisch naar dit concert. Zaten alle nieuwe nummers er wel helemaal in, was Circle of Life wel helemaal in orde? Kortom, vraagtekens genoeg. De samenwerking met de Harmoniekorps Tuindorp, het samen repeteren op de dinsdag voor het concert zag er goed uit. Dirigent Bert Willemsen was best wel tevreden. Aardige vent trouwens. Bleef enthousiast naar het koor, maar zeker ook naar zijn eigen Harmoniekorps. Aan de voorbereidingen zou het niet liggen. Alles was tot in de puntjes verzorgd. De Bethelkerk zat goed vol. Tom verzorgde het voorwoord. En Holy Sound beet het spits af. En ja, dat zat helemaal goed. De vonken spatten ervan af. Maar... eerlijk is eerlijk Het Harmoniekorps mocht er zeker ook zijn. Flitsende nummers, enthousiaste muziek (zeg je dat zo?) Kortom, een concert dat stond. Opgemerkt nog de heerlijke aankondiging van de nummers van het korps door Marianne Stroosnijder - van de Grijspaarde. Wat een losse, maar zeer terdege manier van nummers introduceren zeg. Complimenten. Kunnen wij haar inhuren? Samen met haar dwarsfluit? En wat te denken van alle solo's. De solisten kregen niet voor niets menig open doekjes. Leuk! Maar... de solo's van onze eigen Bert en Ingrid stonden ook als een huis. Samen met het korps, maar zeker ook met het koor. Ook voor jullie: chapeau! Tot slot het combo en de beide dirigenten. Complimenten mannen. Jullie hebben het er best vanaf gebracht. Terechte bloemen voor jullie allemaal! Na afloop niets dan lof voor de prestaties. En dat is altijd leuk om te horen. Op naar de Grote kerk in Oostzaan.

86) 09-11-2009 De Keern, Landsmeer

Helaas, hier is geen verslag van gemaakt. De webmaster was niet aanwezig op deze uitvoering. Misschien dat er nog een verslagje volgt van één van de leden?

85) 08-11-2009 Ontmoetingskerk Heerhugowaard

Dit was echt een goede uitvoering. Een eindje weg, dat wel, maar zeker de moeite waard. Ooit waren we eerder in deze mooie kerk. Goede akoestiek, mooi orgel, kortom een goede ambiance. Helaas was er wederom weinig publiek en zelfs de dominee meende daar een opmerking over te moeten maken. Trouwens, over deze man gesproken, het was een genot om naar hem te luisteren. Lekker ongedwongen maar zeker met een boodschap. Zou dat komen doordat hij al met de VUT was? Volgend mij hebben we wederom goed gezongen en stond de uitvoering als een klok. Goede concentratie en klinkende stemmen. Jan kreeg het heen en weer van het beneden dirigeren en boven orgel spelen. Maar... het ging hem allemaal goed af. Nee, dit was er een om te onthouden. En ook de gemeente was van mening dat we goed gezongen hebben vanavond want we kregen een staande ovatie. En dat is lang geleden dat dat ons overkwam! Tot in de Keern in Landsmeer. (Morgen al!)

84) 25-10-2009 Petruskerk, Amsterdam

De derde uitvoering van dit jaar alweer. Gelukkig mochten wij Sylvia en Carla na enige tijd weer begroeten. Met name de alten konden Syl's bijdrage goed gebruiken! De opkomst bij het koor was prima te noemen. En dat merk je altijd direct aan het volume. Met name in deze kerk waar het qua akoestiek altijd heel fijn zingen is. De opkomst bij de kerkgangers was minder. Twintig in totaal waaronder zo'n 10 HS aanhangers. Je vraagt je af waar dat heen moet. Maar... enthousiast waren ze wel hoor. En dat lieten ze horen ook na afloop. Een fijn applaus viel ons ten deel en dat doet altijd goed. Jan was in vorm achter het orgel en de piano. Kees was er helaas niet vanochtend maar alle lof voor onze dirigent die zijn dubbele taak perfect uitvoerde. Het was dan ook terecht dat de bloemen van de kerk met hem meegingen! Goede concentratie bij het koor lag ten grondslag aan een goede uitvoering. Aangetekend moet worden dat we niet de meest moeilijke nummers zongen, maar toch... Ook de dominee was van mening dat we goed ons best hebben gedaan. Hij liep bij het inzingen al te swingen en te dansen met nietsvermoedende kerkbezoeksters. Nee, het is wel eens minder geweest daar in Sloterdijk.

83) 11-10-2009 De Schutse, Amsterdam Slotervaart

Na de instrumenten te hebben ingeladen vertrokken we om 08.55 richting de Schutse. Daar stond al een behoorlijk groepje koorleden te wachten op de aankomst van de instrumenten. Na het opstellen van het instrumentarium begon Kees met inzingen, omdat Jan onverwacht een weekendje weg kon , en wij als koor dat hem en zijn gezin van harte gunnen. Kees had het druk vanochtend want er was ons als Holy Sound gevraagd of ook het orgelspel tijdens de samenzang gedaan kon worden.Vandaar dat Kees het “heen en weer”had tijdens deze uitvoering. Bij aanvang van de dienst bleek dat we met een kleine 30 koorleden waren en de verdeling tussen de partijen goed was. Bij het inzingen was al snel te horen  dat iedereen er zin in had en er een “lekker”geluid in het koor zat. Hoewel Kees  moest spelen en dirigeren pakte het hele koor het goed op  door geconcentreerd de liederen te zingen en op het juiste moment zonder aangeven in te vallen. Vanwege de afwezigheid van Bert hebben we 1 nummer moeten laten vervallen en hebben in de plaats daarvan “Might river” gezongen met de mooie solo van Ingrid. De gekozen nummers bleken goed te passen bij het thema van de dienst en ook de koorleden waren tevreden hierover. Het is altijd fijn om te zien hoezeer de toehoorders genieten van de zang en muziek en dat geeft ons allemaal een goed en tevreden gevoel. Na de toegiften “wonderen” en  “fundament” konden we met een voldaan gevoel het instrumentarium inpakken en op weg gaan naar huis. Nog even een woordje van dank aan de mensen , die bij het inladen en uitladen bij de Brug behulpzaam zijn geweest ! Morgenavond weer repetitie en hopelijk zijn er dan opnieuw veel koorleden. Tom Radema

82) 27-9-2009 Baptistengemeente de Brug, Amsterdam Noord

Dit was de eerste uitvoering van het nieuwe zangjaar. En dan is de Brug altijd een goede opwarmer. Tenminste, dat was het vroeger altijd. Een handjevol mensen in de kerk, een ouwe jongens krentenbrood verhaal. Niets was minder waar deze ochtend. Een volle bak met allemaal vreemde kerkgangers. Let wel vreemd in de zin van onbekend. Een goede spreker doet het ook altijd wel goed hoor. Hij kende Holy Sound nog van heel vroeger. We maakten destijds een goede indruk op hem en hij merkte bij aanvang van de dienst op dat het koor wel wat ouder was geworden maar zeker nog goed bij stem was. Storend was het dat één van de GSM's van de koorleden afging tijdens de preek. Er zat gelijk één rood hoofd tussen het koor. Maar goed ook! Moet je dat ding maar uitzetten! een geluk bij een ongeluk was dat de dominee gelijk maar even het telefoonnummer van God doorgaf. We hebben redelijk gezongen maar we konden ons dan ook geen buil vallen met het repertoire deze morgen. Wie had dat uitgekozen? De toegift viel in het water. Dat lukte in het geheel niet, al viel dat niet alle koorleden op!?! Op naar de Schutse.

81) 17-5-2009 Cruquiushoeve, Cruquius

Vanmiddag om 15.00 hadden we een uitvoering in de Cruquiushoeve. Het is een centrum voor gehandicapten/epilepsiepatiënten. Het is daar altijd heerlijk om te zingen. Meteen na aankomst gingen we het instrumentarium opzetten en voorzingen. Er waren in de eerste instantie weinig sopranen maar al met al druppelden de leden binnen en stonden we toch nog met een goede, enthousiaste groep. Helaas was Kees er niet, maar Jan m'n complimenten, je hebt het fantastisch gedaan. Bert nam de solo van  "Like a mighty river" van Ingrid waar en Bert het was misschien wat laag voor je als tenor, maar we waren er zeer goed mee geholpen. Het publiek was zoals altijd erg enthousiast. Er moest zelfs een dame "weggesleept"worden. Ze wilde het koor blijven dirigeren, maar ze stond pal voor Jan, dus de koorleden zagen niets. De andere bewoners waren zoals altijd weer even enthousiast. De overdenking ging over vriendschap en dat is, gezond of niet gezond, altijd belangrijk in het leven. We hebben als koor en als gemeente prachtige liederen gezongen. Het lied "Je weet toch wel" krijgt een hier nog diepere betekenis. Al met al heb ik het ervaren als een prachtige, altijd weer emotionele dienst. Na de koffie die klaarstond ging iedereen weer met een enthousiast en dankbaar gevoel naar huis. Gea Olofsen

80) 26-4-2009 Tabitha Bongastraat, Amsterdam

Zondagochtend, na een week van heerlijk zomerweer onderweg naar de Bongastraat. We mogen weer zingen voor een zeer dankbaar publiek. Er waren al enige koorleden aanwezig en na geduldig te hebben gewacht, dan eindelijk de spullen uitladen en ons opstellen voor weer een bijzondere uitvoering. De zaal stroomde langzaam voller met voor ons de bekende bewoners. Mooi om te zien dat de jongens van Marja en Bert zich hadden ingezet als vrijwilliger en de bewoners aanvoerden en naar hun plek brachten. Alles was klaar en toen kon de dienst beginnen. Natuurlijk weer de gebruikelijke complimenten van onze trouwe fans zoals: geweldig jongens, grandioos gezongen etc. etc. Ook was er een bewoner die vroeg of er niet iets aan de pijn in z'n voeten kon worden gedaan. Na het antwoord van de dominee vond de bewoner dat de dominee een komediant was. Nu kan de dominee in kwestie de verhalen altijd op een zeer luchtige en komische manier brengen, maar de bewoner bleef mooi met de pijn in z'n voeten zitten. Ja, als je daar staat te zingen en ziet hoe de mensen daar voor je zitten, ga je je toch beseffen hoe rijk wij zijn met wat we hebben. En dat het dankbaar is om voor die mensen te zingen. Je geeft ze een hoop plezier in een korte tijd. Al met al goed gezongen al was de opkomst niet heel groot maar genoeg om een goede dienst neer te zetten. Reden genoeg om met een goed gevoel naar huis te gaan. Sylvia Koelman

79) 15-3-2009 De Brug, Amsterdam Noord

Tjongejongejonge, wat een lange zit zeg vanmorgen. We hadden eigenlijk na het eerste gebed al de idee dat de preek al geweest was. Niets was minder waar. We hadden er nog ééntje tegoed. Eén van ruim een half uur. Een beste dus. Over de inhoud van de preek kan je discussiëren, maar dat doen we op deze pagina niet. Aan het aantal slapende toehoorders kon je zien dat niet iedereen zijn of haar gedachten erbij kon houden. In de kerk zaten net zoveel mensen als leden bij het koor. Dat alles zegt mijns inziens genoeg over deze dienst. Redelijk gezongen, dat dan weer wel. Koffie was ok! Dat dan weer wel! Een puike organist, dat dan weer wel! Bedankt Dick dat je er was. Bij je ouwe gouwe koor. Op naar Tabitha Bongastraat. Ook een oud bekende. Hopen op een iets kortere dienst dit keer.

78) 3-3-2009 tv opname EO "Nederland zingt", Zaandam, Bullekerk

Dat was leuk! Een barstensvolle kerk, 8 cameramensen + hulp, opnameleiders, dirigent, mannenkoor, kinderkoor, jongerenkoor???, band, solozangers. Ingrediënten genoeg om je een avondje te amuseren. Iets te overspannen voorbereidingen maar heel leuk om mee te maken. De opnameleider was een meer dan aardige kerel al had ik het idee dat hij wel heel snel tevreden was. Omwille van de tijd misschien? Aardig wat koorleden van HS toch nog. Leuk hoor. Jammer dat we zo lang moeten wachten op de uitzendingen (onder voorbehoud!): 14 november 2009  en 9 januari 2010

77) 8-2-2009 De Doortocht, Purmerend

Fijn om hier weer terug te zijn. De eerste uitvoering in deze kerk van precies twee jaar geleden geleden was al best, maar vandaag hebben we echt alles uit de kast gezongen. (Was het niet een klein beetje te hard, of leek dat maar zo?) Moet gezegd: het is ook wel een hele fijne kerk om in te zingen. En te spelen hoorde ik van de heren musici. Nou, dat was te merken ook hoor. En de mensen in de kerk waren dat met ons eens. Fijn toch ook om voor een volle bak te zingen. Als je dan ziet dat veel mensen met het koor meezingen omdat de teksten afgedrukt stonden in de liturgie dan doet dat je goed! Zelfs de kosteres was heel aardig vanmorgen. Graag tot ziens hoor wat ons betreft, Doortocht!

76) 25-1-2009 Zaans Medisch Centrum, Zaandam

Bijna traditie ondertussen. Zingen in dit Zaanse ziekenhuis. Daar komen we al een aantal jaren. We stonden met 22 koorleden en dan valt het niet mee om er iets moois van te maken. Zeker niet zonder koffie en onder een laag plafond. Het blijft interessant om te zien hoe de techniek bij een tv opname gerealiseerd wordt. En wat schrik je dan als er fiks ingezoomd wordt!! Het combo wel compleet. En dat mag wel eens gemeld worden! Hulde heren! Voor twee van jullie was het een bijzonder kort nachtje! Door omstandigheden startten we iets later met inzingen deze morgen. Ik denk dat de HS kenners, als zij in de zaal gezeten zouden hebben op sommige momenten hun wenkbrauwen gefronst zouden hebben. Muzikaal was het niet perfect wat we ten gehore brachten. Gelukkig waren er geen kenners maar alleen enthousiaste luisteraars die ons optreden met een hartelijk applaus waardeerden. Fijn! Op naar Purmerend!

75) 3-1-2009 Nieuwjaarsreceptie in clubhuis Vlug en Vaardig

Brrrrr buiten is het koud en het pad naar het clubhuis "Vlug en Vaardig" glibberig.... Eigenlijk weer om lekker binnen te zitten bij de kachel met een lekker glas wijn. De lichtjes in het clubhuis maken de sfeer gezellig en ondertussen wordt er door de bestuursleden druk van alles verzorgd. De eerste koorleden en hun partners hebben het glibberig pad bedwongen en komen zo rond 21.00 uur binnen. Met een gezellig muziekje op de achtergrond worden de eerste handjes geschud, gekust en de beste wensen toevertrouwd. Al gauw is het clubhuis gevuld met een groep mensen, wel zo'n 40 geteld. Wanneer iedereen voorzien is van een nieuwjaarscocktail begint Tom aan zijn Nieuwsjaarsspeech. Een terugblik op het afgelopen jaar met als hoogte punt het concert met Ars Musica in Purmerend; en een vooruitblik op het nieuwe jaar waarin iedereen de boodschap meekrijgt er voor te gaan om Holy Sound te laten groeien. Veertig cocktailglazen worden uiteindelijk in de lucht gestoken en wordt er volop getoast. Er word gezellig gekletst en ondertussen staat dj Peter plaatjes te draaien. Diverse momenten uit het concert van 22 november passeren de revue op het witte doek. Leuk om jezelf terug te zien en lekker te lachen om dingen die je ziet gebeuren. Maar bovenal: mooi om de muziek en zang te horen! Ook aan de knorrende magen werd gedacht. Blokjes kaas, plakjes worst, heerlijke haring en heuse Hemaworsten gaan rond en dat liet een ieder zich goed smaken. De sfeer is gezellig zoals gebruikelijk op een Holy Sound avondje...Het was een leuke en gezellige avond om naar terug te kijken......        Groetjes, Leonard

74) 22-12-2008 Kerstconcert in de Kimme in Amsterdam Noord

He, gelukkig, eindelijk weer eens een groot (voltallig?) koor op een uitvoering. Dat zingt toch wel heel wat prettiger dan met een klein (half) koor van de laatste tijd. Er is dus ruim gereageerd op de e-mail van het bestuur om toch maar allemaal naar dit concert te komen. Hartverwarmend waren de reacties van één van de dames die vooraan zat. Traditioneel ondertussen want vorig jaar waren deze spontane kreetjes ook reeds aanwezig. Dat doet absoluut goed! Het zingt altijd lastig in deze lage zaal van de Kimme maar volgens mij hebben we behoorlijk ons best gedaan en hebben we goed gezongen. En dat gunnen we de Kimme-gangers wel, toch? Complimenten aan de solozangers. Jullie acts klonken als een klok! Fijn om met jullie samen te mogen zingen! Dat dat maar lang zo moge blijven!!! Ondanks het magere aantal uitvoeringen dat in het teken van de Kerst stond gaf dit concert mij toch een fijn kerstgevoel! Met kerstbrood en al. Ook traditie! Voor mij mag dat bij elke uitvoering want het smaakte erg lekker. Op naar het ZMC! Fijne feestdagen allemaal!!!

73) 14-12-2008 Verzorginghuis De Schutse, Amsterdam Slotervaart

Vandaag was de ontvangst heel wat hartelijker dan de vorige keer. Verwachtingsvolle gezichten van de bewoners van het huis. Een klein koor weer maar met een heldere stem. Zag ik bij het inzingen her en der hoorapparaatjes een standje lager gezet worden, tijdens de dienst viel dat allemaal reuze mee. Jan wist de gevoelige snaar te bespelen en we "luisterden goed" dit keer. Een fijne dienst. Een preek waar je mij het fijne niet over moet vragen maar dat deert niet. We hebben voor een hoop luistergenot gezorgd. En daar gaat het allemaal om, toch? Op naar de Kimme.

72) 30-11-2008  Radio-opname in de Brug, Amsterdam Noord

Het was echt weer zondagochtend in Brug. Dat blijft een lastige kerk om in te zingen. Zeker als je wederom met een klein koor staat (hoe kan dat toch?) maar zeker ook wanneer een aantal Holy Sounders behoorlijk nerveus is omdat er een radio-opname gemaakt wordt. Geen gelukkige ambiance dus vanmorgen. Ds. Helderop was ook zichzelf niet. Laat hij anders de grappen en grollen van de kansel af rollen, dit keer las hij zijn preek af van papier. En ik moet zeggen, dan luister je toch heel anders naar zo'n man. Hij had trouwens toch zijn dag niet want de opnameleider vond toch eigenlijk wel dat hij te direct in de microfoon stond te zingen. En dat is dominee niet gewend. Leuk was wel dat je van een kenner hoort hoe zo'n opname verloopt. En hoe makkelijk er gedaan wordt over: tja, we hebben nog wat tijd over, willen jullie nog even een lied zingen? Het was wel weer gezellig in de Brug met een lekker kopje koffie van familie van de Veen. Bedankt hoor! Voor de liefhebbers: ik heb een opname van de radio uitzending, dus als je dat nog eens terug wilt horen, laat me dat maar even weten, dan maak ik een kopietje voor je. Het viel overigens niet tegen hoor die opname. Klonk goed! Op naar de Schutse! (Hoop dat zij ons dit keer wel verwachten. Zullen we anders ff bellen?)

71) 22-11-2008 Concert samen met Ars Musica in de Koepelkerk in Purmerend

Wat een ambiance hè, zaterdag. Wat een publiek (al was de kerk niet helemaal vol, maar toch...) en een sfeer. Een beetje koud nog, dat dan wel weer. Prachtig welkomstwoord van Tom. Uit het hart gegrepen. Vooral het welkom aan Dick en Joke. Waar Dick op zijn manier natuurlijk op reageerde. Heerlijk om te zien. En wat hebben we goed gezongen. Beide koren overtroffen zichzelf. Heerlijk om samen te zingen in zo'n groot koor. Begeesterende leiding van Marcel daarbij. (Toch Hannie?) Maar niets ten nadele van Jan. Uiterst geconcentreerd leidde hij ons naar een perfecte kooruitvoering. Wel een hele klus toch altijd. Lang staan, schorre kelen. Maar we hadden het er graag voor over. Goede solo's van Ingrid en Bert. Ik hoop dat jullie zelf net zoveel complimentjes hebben ontvangen als ik over jullie! Geweldig! En dan het combo. Heerlijk om naar Irene van Kayak te luisteren. Toevalligerwijs waren Tom, Peter, Bert, Jan, Erik de Bruin en ikzelf kort geleden naar een concert van deze groep geweest. Nou, ik moet zeggen, geef mij het combo van Holy Sound maar. Nee, alle gekheid op een stokje: perfecte uitvoering jongens! Complimenten hoor. Trouwens, het moet mij van het hart dat zo'n avond als deze alleen lukt onder de bezielende leiding van een aantal koorleden. Eén mag ik noemen: Tom Radema. Geweldig jongen wat jij allemaal weer verstouwd hebt. Weliswaar met hulp van anderen, maar toch... Tja, en dan zit het er weer op. Geen Circle of Life en Tolite Hostias meer. Nou, dat is nou ook zo erg niet denk ik. Dat hebben we nu genoeg gezongen voorlopig. Tot zondag in de Brug!

70) 17-11-2008 Generale repetitie in de Koepelkerk in Purmerend

Gezellig was het wel, maar koud, koud!! Ja en dat helpt natuurlijk niet. Voeg daarbij het feit dat we een akoestiek van 386 % hadden en je voelt op je klompen aan dat het niet echt een goede generale was. Maar... is het niet altijd zo: na een slechte generale repetitie volgt altijd een perfect concert? En daar houden we ons dan maar aan. Voor de leden: lees op de bestuurspagina op de Ledenpagina de mail van Tom over kleding en verzamelen e.d. Veel succes (en natuurlijk plezier) allemaal zaterdag!!!

69) 9-11-2008 Bethelkerk Amsterdam Noord

Wat zingt die kerk toch lekker. Soms iets te veel akoestiek maar al met al klinkt het als een klok. Sommige leden vonden het geluid dat het koor voortbracht iets te veel van het goede maar dat werd ontzenuwd door mensen die er verstand van hebben. Goed gezongen dus. Kees weer met twee handen en dat scheelt een stuk. Jan af en toe achter in de kerk aan het dirigeren maar dat was bij het inzingen dus dan mag het nog. Jan Schoute, Gloria en Ada hoorden vanuit de zaal toe en aan hun gezichten te zien waren zij ook tevreden. We hadden nog een primeur vandaag: Tolite Hostias. Ging ook goed. Ging er dan nog iets mis vandaag? Nou nee, eigenlijk niet, toch Ingrid? Op naar het concert in Purmerend, samen met Ars Musica. Ik kijk er naar uit. Eerst 17 november nog, samen repeteren met dit sympathieke koor.

68)27-10-2008 Gezamenlijke repetitieavond met Ars Musica

Wat een happening zeg, zo samen repeteren aan gezamenlijk repertoire voor het concert op 22 november as. Er stonden dan ook 60 koorleden in de Brug te zingen. En dan blijkt toch maar weer hoe klein dat kerkje eigenlijk is. Ja voor ons groot genoeg maar 2 koren tegelijk is toch wel iets te veel van het goede. Maar wat was het leuk, gezellig, inspirerend, leerzaam, ... Meer dan genoeg positieve dingen over te zeggen! Marcel en Jan als bevlogen dirigenten voor HUN koren. Ieder op zijn eigenwijze wijze. Ook leerzaam dunkt mij. Tom (inspirerende woorden vooraf!), Evert en Kees (wat is er toch met die synthesizer?) als heerlijk combo! De tenoren kregen eerst nog even onder uit de kan bij Adiemus. Niet helemaal terecht dunkt mij! Wat een geweldige prestatie van Marcel en zijn koor om dit moeilijke nummer zo goed al onder de knie te hebben. Maar ook wij mochten er zijn met het nummer Circle of Life. Het blijkt dan maar weer dat je je heel goed kunt optrekken aan elkaar. Het was echt een fijne avond. Een gastvrij Holy Sound en een heel plezierig meewerkend Ars Musica! Ik kijk uit naar 17 november! Dan zijn die rollen omgedraaid!

67) 11-10-2008 Medewerking aan de receptie tgv het 50 jarig dirigentenjubileum van oud dirigent en oprichter van Holy Sound: Dick Vermeulen

Volledig geheim gehouden. Vandaar de enorme verrassing op de gezichten van Dick en Joke toen zij de kerk in Landsmeer binnen traden en daar een weliswaar ietwat uitgedund maar zeer gemotiveerd Holy Sound aantrof. Woordjes van Hannie en Jan Schoute lardeerden drie nummers van huidig dirigent Jan Splinter. Heel leuk was echter de spontaniteit en het enthousiasme waarmee Dick "Rock'a my Soul" en "Biddend en vertrouwen" begeleidde. Twee nummers die het koor nog steeds zingt maar van zijn hand komen. Het spetterde er weer van af, alhoewel Dick na afloop aangaf toch wel een beetje nerveus  te zijn geweest door deze spontane uitnodiging. Maar het ging als vanouds, alhoewel we Biddend en Vertrouwend nog nooit zo snel gezongen hebben! Traditioneel ook de manier waarop Dick het herhalen van een refrein, aangeeft "de korte armzwaai boven zijn hoofd". Het was een voorrecht om weer eens onder leiding van deze bezielende dirigent te mogen zingen. Bedankt Holy Sound voor deze warme geste aan een groot dirigent.

Dick en Joke het gaat jullie goed!

66) 28-09-2008  Zangdienst in De Ark in Amsterdam Noord

Zo, de kop is er af. Het nieuwe seizoen is echt van start. De zangdienst in de Ark betekende de eerste uitvoering. Het was al weer een behoorlijk tijdje geleden dat we hier acte de presente hebben gegeven. Helaas heeft Holy Sound niet zo'n grote naam (meer) dat we volle zalen trekken. Nu waren er iets meer bezoekers dan koorleden en dat terwijl de familie Visser een kwart van dat aantal bezoekers vormde. Leuk jongens, dat jullie er waren! We hebben prima gezongen. Het klonk als een klok hoorde ik van insiders. En ik moet zeggen ik voelde dat zelf ook wel een beetje in het koor. Ondanks dat er niet zo veel leden gekomen waren zong het heel prettig. Dat merkten we al bij het inzingen. De solo's klonken ook prima! Maar wat een zit zeg. Naast de vele nummers van het koor zongen we ook heel wat af met de gemeente samen. Gelukkig was er een prima organist die de boel lekker begeleidde. Een korte overdenking, waardoor het al met al niet al te veel uitliep. Een goede avond dus. Op naar de Petruskerk

65) 23-06-2008  Afsluiting van het seizoen

Een beetje veel wind stond er zondag. Jammer want daardoor konden we niet naar het strand, naar Jan en Margreet. Zij zelf gaven aan dat je compleet gezandstraald werd op het strand. Volgens plan werd uitgeweken naar de tuin (en huis) van Hannie en Evert. Geweldig toch dat deze twee kanjers dit altijd zo gastvrij voorstellen. Want wat is het een mooie locatie! Bedankt lieve mensen! Jan Splinter kwam op tijd het vlees brengen en de barbecue. Helaas kon hij zelf niet blijven want hij had een verjaardag. Wat was er veel en wat was het lekker. Dank aan de traditionele koks! Het was erg gezellig ondanks dat de wind af en toe parten speelde. We eindigden dan ook in huis. Maar dat mocht de pret niet drukken. Fijne vakantie allemaal. Rust lekker uit en kom gezond weer terug. Eerste repetitieavond is 18 augustus. Eerste uitvoering is in de Ark in de Banne op 28 september. Tot slot: zullen we weer wat fotootjes van de vakantie opsturen? We hebben daar vorig jaar hele leuke reacties op gehad. Stuur ze onbewerkt (dus lekker groot) naar joostnolting@msn.com.

64) 25-05-2008  Tabitha Bongastaat

Een tijdje geleden alweer dat we hier zongen. Maart 2007 zag ik. En het was warm! Ik heb diverse natte ruggen gezien en gevoeld. Jan was er helaas niet vanmorgen. Privé situatie belette hem naar Amsterdam te komen. Sterkte Jan en gezin! Voor Kees is dat nooit een probleem. Hij heeft al vaker laten zien dat hij zijn mannetje staat op zo'n moment. Klasse man. Ik heb trouwens beloofd om in dit verslag niets te schrijven over het feit dat we bij één nummer heel lang moesten wachten voordat je de muziek te pakken had. En dat doe ik dus ook niet. Prima gezongen denk ik. Diverse kleine applausjes uit de kerk. Wat is het toch fijn om mee te mogen maken hoe de patiënten van de Bongastraat allemaal op hun eigen manier genieten van het koor. De een valt weliswaar in slaap maar de ander zit heel ingetogen in de handen te klappen. Heel indrukwekkend en ik ben altijd weer blij dat we voor deze groep mensen mogen zingen. Trots om Holy Sound lid te zijn! Helaas maar één bas. Maar die heeft wel zijn best gedaan geloof ik. Hij was er schor van. Tot slot de complimenten aan Ingrid. Je had het druk hè, vanmorgen. Mooi gezongen meid! Klasse. Dit was de laatste uitvoering van dit koorjaar. Maandag Ledenvergadering en dan nog 2 repetitieavonden. Hopelijk horen we morgen meer over de afsluiting van het koorjaar. Ik ben benieuwd.

63) 13-04-2008  Zaans Medisch Centrum

7 uur op vanmorgen. En dat op je vrije zondag. Nou ja, het is voor een goed doel. Een niet al te beste opkomst deze ochtend. Hoe komt dat toch. Ligt dat aan de zondagochtend dat er weinig mensen naar de uitvoering komen? Dat vind ik slap hoor. Je doet het uiteindelijk niet voor jezelf maar voor de zieken van Zaandam en omstreken. Dan maar naar de uitvoering zelf. Het inzingen ging redelijk. De sopranen hadden moeite met het voorstel van Jan om The Battle te gebruiken om in te zingen, maar Jan deed dit nummer stiekem als toegift. Leuk! De uitvoering zelf verliep redelijk. Wel steeds kijken naar de tv hè, ik zag het wel! Dat blijft wennen hoor om jezelf op tv te zien. Goed gezongen geloof ik, al heb ik geen complimentje gehoord. Op naar Tabitha Bongastraat. Een oud bekende! Nu wel komen hoor!

62) 09-03-2008  Leger des Heils in Beverwijk

Na een fikse file druppelde het koor langzamerhand, en wat later dan gepland, het kerkzaaltje van het leger des Heils binnen. Vlak voordat de dienst begon kwam Jet binnen, een oud bekende van het Leger uit Zaandam. Leuk! Het inzingen gebeurde met een volle zaal dus Jan bedacht dat het goed was om nummers te zingen die niet tijdens de dienst gezongen zouden worden. Zo al met al hebben we er daardoor behoorlijk aan getrokken. Jan was in de mood dus het was zaak om goed op te letten om zijn pietepeuterige afzwaaien te kunnen zien. Als je voorop staat dan lukt dat wel, maar als je achter twee rijzige (nee geen grijze!) bassen staat dan valt dat niet altijd mee. We hebben redelijk gezongen met een paar kleine foutjes. Maar dat moet kunnen. De gemeente reageerde erg enthousiast op het nummer Fundament. Klappen dat ze deden. Geweldig. Het blijft altijd heel bijzonder om bij het Leger een uitvoering te geven. Voor herhaling vatbaar. Hoe zijn we eigenlijk aan dit adres gekomen? Op naar het Zaans Medisch Centrum

61) 10-02-2008  De Brug, Amsterdam Noord

Nou, dat was effe schrikken hoor zondag. "Gewoon" ingezongen zonder Jan. Dat kan gebeuren, Jan iets later. Maar toen het tegen tienen liep werden er toch een paar mensen nerveus. Een telefoontje naar de zaak gaf duidelijkheid: Jan had zo te druk met de nieuwe zaak dat hij vergeten was dat "zijn" koor in de Brug moest zingen. Gelukkig had Kees al met het koor de warming up gedaan en ingezongen en was hij bereid om de leiding op zich te nemen. Nou, complimenten hoor Kees, je hebt je beste beentje voorgezet. Heel veel complimenten uit de kerk waaronder die van oud dirigent en oprichter van Holy Sound: Dick Vermeulen. Nou een mooier complimenten kan je niet krijgen. En het ging ook erg goed!! Complimenten en tips ook voor Ingrid voor haar mooie solo's. Leuker kunnen we het niet maken. Goed geconcentreerd gezongen lui. En dat moet ook wel met een interim dirigent. Sterk ingezet, ook op momenten dat het niet moest. Sorry Kees! Op naar het Leger in Beverwijk. Nieuw voor ons? Ennuh... Jan, kom je dan ook?

60) 05-01-2008  Nieuwjaarsreceptie in Landsmeer

Dit keer niet in huize Been maar bij de familie Olafsen in Landsmeer. Mooi huis zeg! En zo mooi ruim. Bedankt trouwens voor de gastvrijheid. Ik geef het je maar te doen om na die invasie je huis weer op orde te krijgen. Prima georganiseerd. Traditioneel welkomst champagne voor het toosten na de speech. Heerlijke hapjes. Goede opkomst en een puike speech van onze voorzitter Tom. Kortom, gezelligheid troef, waarbij moet worden gemeld dat het erg druk was in de keuken. Zou dat aan het roken liggen?

59) 14-12-2007 Kerstnachtdienst Leger des Heils in Zaandam

Dat was de derde kerstuitvoering van 2007. Lekker rommelig voor de dienst. Een altijd enthousiaste Jet die het ook dit jaar nodig vond om de schedel van Evert te aaien. Blijft lachen. Helaas een kerstnachtdienst zonder Wilma, Hans en Marjolein. Jammer dat zij er niet bij konden zijn. Een traditionele kerstnachtdienst. Bewonderenswaardig was het feit dat de pianist zo goed speelde na slechts 1 1/2 jaar pianoles. Zou dat echt waar zijn? Goed gezongen weer. Dat mag ook wel na al die repetities en uitvoeringen. Je merkt dan altijd dat "het" wel goed zit met het koor. Ingrid en Bert ook in vorm. Nou, wat wil een mens nog meer. Aangrijpende getuigenis van een ex verslaafde. Triest toch altijd om te horen hoe het leven van iemand, anders kan verlopen dan wij gewend zijn. Wisten jullie van het bestaan van de "soep-bus"? Ik niet. Ben vast van plan om Jet eens te bellen om het zelf te ervaren. Op naar.... tja, even geen uitvoering. Volgens Jan in zijn column in de koorkrant (ziet er goed uit luitjes!) kan dat eventjes geen kwaad. Fiks repeteren op het "oude" repertoire. Fijne feestdagen gewenst!

58) 17-12-2007 Kerstconcert in de Kimme, Amsterdam Noord

Dat was wel vlak achter elkaar zeg. De stemmen waren nog niet eens geheel hersteld van de inspanningen tijdens het eigen kerstconcert in de Bethelkerk of we konden al weer vol aan de bak in de Kimme. Zo langzamerhand een thuiswedstrijd daar. Wel altijd erg zwaar zingen in die zaal. Komt echt door het lage plafond. Redelijke opkomst. (Had ik eerlijk gezegd niet verwacht!) We werden opgeschrikt door de mededeling dat we een aantal liederen zouden zingen die nog niet in de kerstmap zaten. Werd gelukkig met hulp van elkaar allemaal opgelost. Helaas zat Tom in Japan en "doet" Evert het niet zonder hem. Jammer, maar helaas! Dus het was aan Kees om ons in zijn uppie te begeleiden. Wel, dat is hem wel toevertrouwd. Jan in vorm (ook achter het kerkorgel!) kortom, niets stond een leuk en stemmig concert in de weg. Mooie solo's weer van Ingrid en Bert en het traditionele duet van Bert en Marja. Dat het gewaardeerd werd bleek wel uit de tussentijdse reacties van de aanwezigen. Op naar het Leger des Heils voor de kerstnachtdienst. Voor wie ik niet meer zie: prettige feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!!

57) 14-12-2007 Kerstconcert in de Bethelkerk

Zo, dat zit er weer op. Het kerstconcert. Hard aan gewerkt met elkaar. Goed gestudeerd de laatste weken. Al bekroop mij het gevoel dat niet alle nummers er even perfect inzaten.  Een volle kerk. Wie had dat nog verwacht na de slechte voorverkoop. Tom meldde al in zijn openingsspeech (knap gedaan!) dat er slechts 70 kaarten verkocht waren vooraf. Wat is het dan verheugend om te mogen zien dat zoveel mensen Holy Sound een warm hart toedragen. Een nieuw Holy Sound hoorde ik ook. Verfrissende kerstnummers zei iemand. Fijn om te horen. Heerlijke broodjes na het inzingen. Goed verzorgd luitjes!! Tja, en dan het binnenlopen van de kerk. Listig bedacht zo met het doorgeven van het licht. Je zag de mensen verwachtingsvol kijken. Het eerste nummer stond gelijk als een dijk. Lekker soepel. Tja, en dan volgt de rest vanzelf. Heerlijk gezongen. Fijne akoestiek daar in die uitnodigende Bethelkerk. Ligt dat aan de kosteressen? Complimenten aan het combo. Je kon merken dat jullie uitbundig geoefend hadden. Complimenten ook voor de solozangers, Bert en Ingrid. Heerlijk om naar jullie te luisteren. Heel harmonieus. Tot slot, complimenten aan Jan die met zijn eigen manier van koor leiden in staat is om zo'n concert neer te zetten. Goed gedaan allemaal. Terechte bloemen namens het koor en publiek van Hannie. Goed gesproken meissie! Op naar de Kimme.

56) 18-11-2007 Hervormde kerk in Heerhugowaard

Een nieuwe kerk voor Holy Sound. En dat verscherpt de concentratie. Goede opkomst bij zowel het koor als bij de gemeente. Goede solozang van Ingrid. Zeer gedegen!! Complimenten hoor. Jan was in zijn element. Dirigent van een uiterst geconcentreerd koor, organist achter een heus kerkorgel en dan ook nog een canon leiden. Kortom, Jan kon niet stuk. Leuk was de overgang tussen het kerkorgel van Jan en de synthesizer van Kees. Naadloos! Goed gezongen ook. Diverse complimenten uit de gemeente, twee keer applaus, dus dat zat wel goed. Nee, we hebben het weer best gedaan deze zondag. Dat houdt de moed er absoluut in. En nu maar op naar het kerstconcert. Daar zullen nog wat repetitie-uurtjes aan vooraf gaan denk ik.

55) 11-11-2007 De Brug in Amsterdam Noord

Een thuiswedstrijd vanmorgen. Al deed de opstelling in de kerk anders vermoeden. Even onwennig om vanuit deze hoek de gemeente van de Brug toe te zingen. Het inzingen verliep rommelig en liet te wensen over. Maar... toen wisten we het eigenlijk al, de nummers tijdens de dienst zouden goed gaan. En dat bleek. Wel een beetje nerveus omdat er nieuwe nummers tussen zaten. En de Medley blijft toch ook een geval apart. We zouden 4, nee 5 of toch 4 nee echt 5 deeltjes doen. (Jij had gelijk Gea!) Dat was trouwens een tijdje geleden dat we deze verzameling oude nummers voor het laatst deden. En dat was te merken ook. Gelukkig, tijdens de dienst viel het allemaal wel mee. Aardig groot koor trouwens. Dat zijn we anders gewend in de Brug. Op naar Heerhugowaard. Volgende week al! Druk, druk, druk!

54) 28-10-2007 Het Kruispunt in Landsmeer

Dat was wat je noemt lang geleden dat we in deze kerk gezongen hebben. Door de fusie die bij de kerken in Landsmeer heeft plaatsgevonden zat de kerk nokkie vol. Het koor had wat last van zenuwen want, wat bleek, de sopraanpartij was door omstandigheden behoorlijk uitgedund. Gelukkig waren de andere partijen goed vertegenwoordigd. Het is duidelijk dat voor sommige leden zingen in Landsmeer een thuiswedstrijd betekent en dat zij goed voor de dag willen komen. Logisch als je in het dorp woont en je de hele goegemeente tot je kennissenkring of familie rekent. Het inzingen verliep stroef. Hier en daar vals. Gelukkig bleek ook nu weer dat daarna een goed koor klaarstaat. Marja verving Ingrid op haar eigen wijze. Bedankt Marja! Dat Bert daardoor ietsjes nerveus was vergeven wij hem van harte. Tjonge tenoren, wat zongen jullie stevig. En zuiver! Hans en ik hadden moeite om onze eigen partij te zingen. Jan Splinter was tevreden. Een jonge domina vanmorgen. Jammer dat veel van een briefje af ging. Leuk was het hoe zij met de kinderen sprak. Complimenten! Op naar een thuiswedstrijd in de Brug.

53) 16-09-2007 Purmerkerk in Purmerend

Prachtig weer deze zondagmorgen. Nieuw voor ons, die Purmerkerk en alweer in Purmerend. De Purmerenders ontdekken Holy Sound. Houden zo! Wel, we hebben behoorlijk ons best gedaan. Al zullen zij die ons hoorden inzingen daar anders over hebben gedacht voor de dienst. Maar.. zoals zo vaak, een slechte inzingsessie belooft een goede uitvoering. En dat was het zeker ook deze keer weer. Zonder Kees deze ochtend maar met een geïnspireerde Jan achter de toetsen. Hij werd terecht door de domina in het zonnetje gezet. Wat een prachtig mens trouwens. Zo heerlijk ongedwongen maar met een pakkend verhaal. En wat een enthousiasme trouwens bij de kerkgangers. Spontaan meeklappen bij "Fundament" doet je goed. Goed gezongen lui!! Houden zo. Tot in Limburg voor ons traditionele "uitje"!

52) 06-07-2007 Afsluitavond juli 2007

Wat een regen en een storm vrijdag 6 juli!! En wat een chagrijn zou je dan meteen denken. Niets is minder waar. Ondanks dat de regen af en toe met bakken naar beneden kwam en de wind aan de tenten scheurde was het gezelligheid troef in de Been contreien. Zo langzamerhand is deze locatie bekender dan het clubhuis van Vlug en Vaardig, maar, en belangrijker: veeeel gezelliger ook. En het was me een troep na afloop.  Veel inloop met de moddervoeten uit de tuin. Overal glazen, borden enzovoort. Hulde dan ook aan Evert en Hannie die zo geheel belangeloos wederom hun huis, tuin en tent ter beschikking stelden. Geweldig. Hulde ook met name aan Evert die er met de moed der wanhoop voor gezorgd heeft dat de beide tenten overeind bleven staan. Helaas, 1 tent heeft het niet overleefd. Kan ook niet anders met die storm. Lekker vlees van slager Jan op de barbecue met de traditionele "draaiers" daarachter. Bedankt mannuhh. Leonard wist de menigte nog te verwennen met een raadspel waarbij opviel dat sommige mannen zich afzijdig hielden. Maar ja, die hielden zich dan ook met wereldzaken bezig en die mag je dan niet zomaar storen! Nee, alle gekheid op een stokje, het was weer heel gezellig. Bedankt aan alle organisatoren!!

Prettige vakantie allemaal. En denk aan de vakantiefoto's. Opsturen weer aan joostnolting@msn.com

51) 24-06-2007 De Bethelkerk, Amsterdam Noord (2 verslagen!)

Afgelopen zondag hebben we in de Bethelkerk gezongen. Het was een feestelijke dienst,omdat er gedoopt werd. De kerk zat dus ook behoorlijk vol. Ook wij als koor waren goed vertegenwoordigd Fijn is dat het zingt zoveel prettiger. Wel ontbraken Joost en Jennie en dat is dan voor de bassen direct een groot gemis. Gelukkig kon het worden opgelost. Jan heeft lekker met Hans meegezongen en Kees heeft de plek van de dirigent ingenomen. Goed dat dat dan zo kan worden opgelost. Het zingen ging goed, het zingt ook fijn in die kerk. Het dopen was indrukwekkend zoals dat altijd is, tenminste voor mij en om dan het lied Kijk naar de Kinderen te zingen, dat geeft op zo'n moment kippenvel. Al met al een fijne dienst om het seizoen zo af te sluiten. Rest ons nog 1 repetitie avond en de afsluitavond en dan allemaal genieten van de welverdiende vakantie. Hannie Been Om half negen waren al enige koorleden bij de Brug aanwezig om de instrumenten te laden en daarna gingen we op weg naar de Bethelkerk voor onze laatste uitvoering voor de vakantie. Met vereende krachten de instrumenten naar boven gebracht en opgesteld, nadat we de positie van de stoelen voor de koorleden hadden veranderd. We begonnen pas na half tien met het inzingen (wat rijkelijk laat is als we vragen aan de koorleden om 09.15 uur aanwezig te zijn ) onder leiding van Kees Posthuma. Ja, jullie lezen het goed, Kees neemt vandaag het dirigeren van Jan over ondanks het feit dat hij ook gelijk de toetsen moest bespelen, zodat Jan Hans Visser bij de bassen kon ondersteunen vanwege de zeldzame afwezigheid van Joost. We hebben goed gezongen mede dankzij het gerichte inzingen van delen van nummers om de tijd in te korten. Aangezien er ook kinderen gedoopt werden tijdens de dienst, duurde het geheel langer dan normaal, maar hebben we toch een mooi aantal gevarieerde nummers kunnen zingen.  De toegift na de zegen, Kleur bekennen, werd met een enthousiast applaus gewaardeerd door het grote aantal mensen, dat toch nog even naar Holy Sound bleef luisteren. Misschien handig om vooraf aan de dienst een eventuele toegift af te spreken, zodat iedereen de tekst en of muziek voor handen heeft, als het werkelijk zo ver komt. Na afloop diverse positieve reacties gekregen van kerkgangers, over het zingen, het repertoire en de begeleiding. Al met al een mooie uitvoering met een flink aantal koorleden. Tot slot, complimenten voor Jan en Kees vanwege de invulling van de taken zodat we als koor weer goed voor de dag konden komen. Nu bijna lekker met vakantie, na de slotavond, en volgend seizoen weer met flinke energie en een groot enthousiasme er tegen aan.

Tom Radema

50) 10-06-2007 De Schutse (Comeniusstraat 20)

Echt verwacht waren we niet vanmorgen. Grote ogen van de mensen van de Schutse toen zij zagen wat er zoal naar binnen kwam aan muziekinstrumenten, maar zeker ook het aantal koorleden dat hen overviel. Gelukkig werd daar rap een mouw aangepast en hoefden we niet onverrichter zake naar huis terug. Vanmorgen had Jan Splinter het druk met zijn nering maar gelukkig was Kees er nu wel, ondanks dat hij het zelf heel erg druk had dit weekend met zijn andere muzikale bezigheden. Misschien iets te hard gezongen voor al die gehoorapparaatjes. Menig oudje greep af en toe naar de volumeknopjes achter het oor. Een schamel applausje na afloop. Maar daar liggen we niet wakker van. Ze vonden het best mooi achteraf. Compliment voor Kees! Tof gespeeld en begeleid man! Opkomst was redelijk.

49) 09-06-2007 Koren in de wijk (Nieuwendammerkerk)

De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. We hadden immers eerder een dergelijk concert meegemaakt en ook toen waren we na afloop niet al te enthousiast. "Erg eentonig, geen afwisseling, langdradig" waren toen de opmerkingen. Helaas, dat was deze avond in de Nieuwendammerkerk niet anders. Al moet gezegd dat met name de zanggroep Durgerdam de harten van de aanwezige toehoorders stal met twee populaire nummers: "Killing me softly with this song" en "I'll never fall in love again". Heerlijk om te luisteren naar iets moderns, iets swingends kortom, een welkome afwisseling bij al het devote gezang. Knap uitgevoerd overigens hoor, dat laatste, daar niets over, maar het is nu eenmaal niet mijn stijl. En zo waren er velen met mij. Helaas kon Kees er niet bij zijn deze avond, maar gelukkig was Jan in vorm! Ook Bert en Marja vertolkten hun solo "Remember me". Zelf waren ze minder tevreden maar het was het aanhoren meer dan waard hoor lui!! Leuk was het weer om samen met bijna alle koren "Christ is coming", "Veni Jesu" en "Fundament" te zingen. Een waarderend applaus was het resultaat. We hebben goed gezongen dunkt me. Opkomst bij de koorleden was wat minder, maar dat was van te voren bekend.

48) 20-05-2007 de Brug

Een goed gevulde Brug vanmorgen. Komt grotendeels door de samenvoeging van Noord en Centrum (Tabitha) maar toch. En dat is altijd leuk zingen hoor. Een paar nieuwe gezichten ook in de kerk. Kees was er helaas niet. Jan had daarom het repertoire afgestemd op de liederen die hij goed beheerst op de piano. En die beslissing wierp vruchten af want we hebben best goed gezongen. Ook het koor was "goed gevuld" en dat zingt ook prima. Kortom, een goede uitvoering. (Wel een beetje lang met de immer uitbundige dominee Helderop) Op naar de Dijk!!!

47) 15-04-2007 Cruquiushoeve

Wat was het warm hè, deze zondag. Ik moet zeggen, een middagje in de tuin of op het water zou ook niet verkeerd geweest zijn. Ik was even benauwd dat Jan Splinter daar ook zo over dacht toen hij er om 3 uur nog niet was maar gelukkig schoof hij een kwartiertje later aan. Fijn dat Kees de honneurs zo waarneemt op zo'n moment. Bedankt Kees. Een bedankje is ook op zijn plaats aan Marja die geheel onvoorbereid de honneurs van Ingrid overnam met het zingen van de solo. Knap Marja, bedankt, dat je dat durft!!

Het was redelijk druk in de zaal. Letterlijk en figuurlijk! Knap toch dat zo'n dominee de schwung er in houdt met deze gevulde kerkzaal. Het zingen ging redelijk. Ik had niet de idee dat iedereen even geconcentreerd aan het zingen was met enige onzuivere noten tot gevolg. Of lag dat aan de hitte? Op naar de Brug. Een thuiswedstrijd waarbij ALLE koorleden verwacht worden!!

46) 25-03-2007 Zaans Medisch Centrum

Toch weer even wennen aan die zomertijd! Toch? Traditiegetrouw togen wij naar de "kerkzaal" in het ziekenhuis maar de portier wist ons "vriendelijk" duidelijk te maken dat wij deze ochtend in het restaurant verwacht werden. Een flink eind tippelen met de instrumenten dus. Goed gezongen vanmorgen met een paar valse nootjes vanuit het orgel! Positieve reacties van het publiek en 2 duimpjes van Jan na afloop van "There's a longing". Dat geeft de burger moed. Gelukkig hing de televisie waarop de opnames te volgen waren een heel eind weg waardoor close ups niet goed te beoordelen waren (door ons althans). Gelukkig maar! Een klein puntje van kritiek: is het niet slimmer om een paar rustige Nederlandse nummers mee te nemen naar zo'n dienst als vanmorgen? Op naar de Cruquiushoeve!!

45) 11-03-2007 Tabitha Bongastraat

Kan ik kort over zijn dit keer. Een grote groep koorleden! (paste bijna niet op het podium ) en dat is daar wel eens anders geweest. Chapeau lui, houden zo. Goed gezongen ook dunkt mij. Het blijft altijd heel bijzonder om in de Bongastraat te zingen. Veel beleving en waardering al wordt dat vaak op een andere manier geuit dan wij gewend zijn. De voorgangster dacht we "al" 10 jaar in dit huis komen, maar daar vergiste zij zich behoorlijk! Dat moet zeker al 25 jaar zijn dat we de mensen daar met onze zang verwennen. Sterk ook dat Jan er bij was vanochtend. Donderdag aan zijn schouder geopereerd en nu al weer driftig zwaaiend. Nou ja, driftig... Op naar het ziekenhuis (dat geldt dan nu niet voor Jan!), en denk erom dames... er wordt gefilmd!!

44) 11-02-2007 De Doortocht, Purmerend

Hè, eindelijk weer eens een kerkdienst in een "vreemde kerk". Dat is aan de ene kant wel weer wennen, maar aan de andere kant heel erg leuk. Hoe reageren de kerkgangers op Holy Sound? Voor hen toch veelal een onbekend koor. Wel, vanmorgen pakte dat allemaal heel goed uit. Even wennen aan de nukken van de kosteres maar al snel bleek bij het inzingen dat het vandaag echt wel ging lukken. Ondanks dat Kees er niet bij kon zijn vanmorgen en dat het dan toch zó goed gaat is dat een compliment aan Jan. Prima gedaan jongen! Je had het trouwens erg druk vanmorgen want ondanks dat je èn moest spelen èn moest dirigeren was je daarbij ook nog eens de organist vanmorgen. Maar van jou zelf weet ik dat je dat met heel veel plezier doet. We hebben een prima uitvoering neergezet. Behoorlijk wat oud-leden in de kerk. Da's ook altijd leuk om te zien! Even paniek over autosleutels die niet op de bestemde plek waren, maar dat werd snel opgelost.

Op naar Tabitha Bongastraat. Wat moet ik daar over vertellen. Komen allemaal hoor!!!

43) 14-01-2007 Petruskerk, Amsterdam Sloterdijk

Volle bak vanmorgen. Tenminste, bij het koor. Bij de gemeente liet het aantal aanwezigen behoorlijk te wensen over. Wat een marathondienst trouwens zeg. Eerst al een preek door iemand die de nieuwe dominee voorstelde en toen een dominee die zichzelf wel heel erg graag hoorde praten. En hij snoepte van Holy Sound nog een nummertje af ook, maar dat vond niemand erg geloof ik. We hebben wel goed gezongen heb ik het idee. Iedereen was zeer geconcentreerd en dat hoor je direct. Klonk goed allemaal. Maar dat is in de Petruskerk altijd het geval want het zingt wel heel erg lekker daar! Hoop dat de dirigent dat met mij eens is! Prachtige solo van Bert en ook het duet van Bert en Marja klonk weer als vanouds. Tijd voor een nieuw nummertje? Zou ik wel mooi vinden! Op naar de Doortocht in Purmerend. Ik ben wel benieuwd want dat is weer eens een nieuwe uitdaging. In deze kerk zijn we nog nooit geweest namelijk. En dat kan je van de Petruskerk niet bepaald zeggen. Dat was uitvoering 386 daar.

42) 04-01-2007 Gezellige Nieuwjaarsreceptie!!

Zaterdag 5 januari puilde het clubhuis van Vlug en Vaardig uit haar voegen. Veel Holy Sounders waren op de oproep van het bestuur ingegaan en naar de nieuwjaarsreceptie gekomen. Goed verzorgd weer. Gezellige barbediening, puike hapjesuitdelers, traditionele plaatjesdraaier, kortom een fijne avond. Bedankt bestuur!! Jan Splinter werd nog even in het zonnetje gezet. Hij en Yvonne kregen een dinerbon uitgereikt voor zijn tomeloze inzet en voor het feit dat hij belangeloos de dirigenten opleiding heeft gevolgd. En dat kwam wel heel goed uit want Jan en Yvonne hadden juist een weekend geboekt in een hotel. "Zonder diner", vertelde Jan.  Fijn ook om Evert weer te zien. Het gaat langzaamaan beter met hem. Goed zo!!

41) 24-12-2006 Kerstnachtdienst in Purmerland

Het kerkgebouw was nog volledig in ruste toen de eerste Holy Sounders in Purmerland arriveerden. Ruim op tijd want de opmerking van Tom over de lichtjestoer en de bijbehorende files is ter harte genomen. Helaas bleek de snoerenbak nog in de Brug te staan dus Leonard en Joost hebben de race eigenschappen van het weggetje langs het kanaal getest: 110 km lukt! En, ik moet zeggen, als je met 4 wielen van de weg raakt doordat je een bruggetje iets te snel neemt, geeft dat een behoorlijke kick! Niet echt een kerstsfeer in Purmerland. Grote spots in plaats van een sfeervolle verlichting met kaarslicht. Geen koffie met een kerstkransje en een redelijk kale kerstboom. Ziedaar de setting voor onze kerstnachtdienst. Wel een leuke dominee, hè dames!?! Het inzingen verliep a capella. Wel even wennen en lastig. De opstelling liet ook te wensen over. 2 bassen voorin en de tenoren achter 2 rijen sopranen helemaal achterin. Geen broodnodig contact dus! Volgende keer iets meer medewerking sopranen! De dienst verliep soepel. Grapjes van de spreker werden gewaardeerd. Het zingen ging goed tot het moment dat Kees wegging?? Niet goed gepland dunkt mij. Dat deed de rest van de nummers bepaald geen goed! Ere zij God ging gelukkig redelijk. Heel fijn was het om Jan en Margreet Freen weer te zien. Veel enthousiaste reacties van de leden voor hen! Leuk om te zien en te horen.  Prettige kerstdagen allemaal en een goed uiteinde. Op naar de Petruskerk!

40) 17-12-2006 Augustinuskerk Amsterdam Noord: "Kerst in de wijk"

Wat een mooie kerk was dat zeg, die Augustinuskerk. We hebben daar ooit eerder met Holy Sound gezongen maar dat is echt in het grijze verleden geweest. Veel koren waren er vanmiddag. Wel een klein beetje eentonig al dat a capella gezang al zal niet iedereen dat met mij eens zijn, maar dat hoeft ook niet. We hebben goed gezongen denk ik. We kregen tenminste veel complimentjes. Feit was wel dat HS een welkome afwisseling was. Er stond op enig moment zelf een groot Amsterdam Noord koor. Leuk!! Op naar de kerstnachtdienst! Lees wel nog even de opmerking van Tom over de drukte bij de lichtjesparade.

39) 10-12-2006 Grote kerk in Edam t.g.v. de trouwdienst van Teun en Kiek

Dit was een hele speciale kerkdienst. De oud leden Teun en Kiek Keizer hadden Holy Sound uitgenodigd om te komen zingen in de kerkdienst ter gelegenheid van de kerkelijk inzegening van hun huwelijk. En dat terwijl zij al 25 jaar getrouwd waren. Het was een happening met een hele leuke dominee die zowel de kinderen als de gemeente op een hele aparte wijze wist te boeien. Het inzingen verliep stroef. Een grote galmende lege kerk werkte niet inspirerend. Een kop koffie, een stuk vlaai en een gevuld middenschip deed echter wonderen. De uitvoering tijdens de dienst was op een klein slippertje na heel goed. Kiek, en vooral ook Teun waren zichtbaar geroerd. Vooral na het gezamenlijk gezongen nummer This is the moment op verzoek van Jan Schoute. Toen Teun het laatste lied, de Kracht van Uw liefde met ons meezong was alles ok. Teun had voor een zelf gebrouwen likeurtje en huwelijksbiertje gezorgd dus na afloop was het al prijs in de kerk. Laat staan bij de familie Keizer thuis waar een klein groepje van Holy Sound op speciale uitnodiging aanwezig was. Ben benieuwd naar de happening van 17 december 2006 in de Augustinuskerk. Allemaal komen hoor!!!

38) 15-10-2006 De Brug, Amsterdam Noord

Om 09.00 uur was er al een aantal koorleden in de weer om de instrumenten neer te zetten en de stoelen voor het koor. Daarna kwamen langzamerhand de overige koorleden binnen druppelen, zodat we pas om 09.25 uur konden beginnen met inzingen. Aangezien Dick de enige bas was vandaag ( de afwezigheid van Joost en Hans was ons bekend) zou Jan Splinter als bas meezingen om toch alle partijen in stand te houden. Helaas waren ook de tenoren en alten met een beperkt aantal aanwezig, zodat we wederom met een klein koor stonden. Omdat Jan als bas meezong, heeft Kees (voor zover mogelijk) het dirigeren overgenomen. Het aantal toehoorders in de Brug was behoorlijk, waarschijnlijk door het feit, dat de Baptistengemeenten van Amsterdam Centrum en Noord nu samen verder gaan. Vandaar dat we net als vorige week ook dominee Cees Helderop ontmoetten, die de kerkdienst weer op zijn eigen, humoristische manier leidde. Het zingen en spelen van Holy Sound was redelijk te noemen, zeker gezien het geringe aantal mensen wat we op de been konden brengen. Helaas was de toegift, gekozen door Jan, van een twijfelachtig niveau, voornamelijk door het feit, dat de mannen deze keer behoorlijk in de minderheid waren en het nieuwe nummer er nog niet helemaal  goed in zit bij een aantal koorleden. We hopen niet, dat onze oud-dirigent van het eerste uur Dick Vermeulen, die het orgel bespeelde tijdens deze kerkdienst, hierdoor een verkeerde indruk van Holy Sound heeft gekregen. Maar het jubileumconcert van maart dit jaar, zit ongetwijfeld nog in zijn geheugen. Hopelijk zijn we de volgende uitvoering in Edam weer met een bijna volledig koor om mee te werken aan de trouwdienst van onze oud-koorleden Kiek en Teun Keyzer. Nu volgen er een paar weken zonder uitvoeringen, zodat iedereen zijn weekenden zelf volledig kan invullen. (Voor deze keer: Tom  Radema)

37) 08-10-2006 Tabitha Amsteldijk

Misschien wel de laatste uitvoering gehad op de Amsteldijk. Deze gemeente gaat binnenkort een samenwerking aan met de baptistengemeente De Brug uit Amsterdam Noord. Vele Holy Sounders komen reeds jaren bij deze Tabitha en het zal dan ook wel even wennen zijn dat dat nu niet meer voor zal komen. Best wel een redelijke opkomst vandaag. Alleen bij de alten was de spoeling wederom dun. Komaan alten, laat je niet kennen! De synthesizer was kapot vanmorgen. En dat was best jammer. Kees had moeite om nu alle muziek uit de piano te laten komen. Complimenten Kees dat jou dat toch zo goed afging! Jan was ook erg gemotiveerd en ondanks dat het lastig zingen is in de lage zaal daar aan de Amstel was het best een goede uitvoering. We hebben genoten van de eenakter van een van de bezoeksters en van de dominee, de ons bekende Cees Helderop die op zijn geheel eigen wijze de lachers op zijn hand had. Veel lof ook van zijn kant voor het koor en dat doet je toch altijd goed. Volgende week is hij wederom van de partij als we zingen in de Brug. Je kan het slechter treffen!

36) 24-09-2006 IJmuiden

Nou, dat was me wat hoor daar in IJmuiden. Een meer dan gespannen toestand voor de dienst. Wat was er aan de hand? Wel, Bert en Marja zouden tijdens de dienst hun solonummer ten gehore brengen maar zouden het toch wel heel prettig gevonden hebben om dat nummer samen met Kees nog even te oefenen. Maar, helaas, Kees en Ingrid waren per abuis naar een geheel andere kerk gereden en konden niemand te pakken krijgen die hen de weg kon wijzen. Gelukkig liep alles met een sisser af, al was Kees wel een beetje boos dat hij het verkeerde adres had gekregen. Maar aan zijn spelen hebben we dat niet kunnen merken. Ondanks dat de kerk hooguit voor 10 % gevuld was, hebben wij ons uiterste best gedaan. Zeer goed geconcentreerd en goed op Jan gelet! En dan de solo van Bert en Marja. Geweldig luitjes wat jullie ten gehore hebben gebracht. Helaas vond de kandidaat dominee het nodig om ons te verrassen met een preek van ruim een half uur. En daar zaten we niet echt op te wachten met elkaar! Al met al een goede uitvoering! Op naar Tabitha! En nu komen hoor, want het komt veel te veel voor dat we daar met een half koor staan. En dat kan je niet maken t.o.v. de Holy Sounders die er wel altijd zijn!

35) 10-09-2006 Exoduskerk in Heerhugowaard

De eerste uitvoering van het nieuwe jaar. Tom en Evert hadden in hun stukjes in het gastenboek al diverse oproepen gedaan om maar vooral naar deze uitvoering te komen. Een goed begin is het halve werk zo dachten zij. Wel, dat is deels gelukt. De opkomst bij de sopranen, tenoren en bassen was heel goed te noemen. Helaas was het aantal alten wat minder. Iedereen had een meer dan goede reden en het was ruim van te voren bekend dat veel alten niet konden komen. De uitvoering was redelijk te noemen al mis je Kees dan toch wel weer heel erg hoor. We rekenen op je hoor Kees in IJmuiden! Om de dienst (+ het nieuwe seizoen) te beginnen met de medley viel niet mee. Tjonge, wat een hijs is dat toch altijd weer. Maar ... de stemming zat er wel direct in. Glunderende gezichten in de wederom mager bezochte kerk. Ook de dominee was enthousiast over het koor. En dat doet je zeker goed. Fijn is het om te merken dat er naar de tekst van de liederen geluisterd wordt en dat die tekst dan gelijk weer in de verkondiging verwerkt wordt. Op naar IJmuiden!

34) 14-05-2006 Petruskerk, Sloterdijk

Kon ik vorige week nog melding doen van een volle bak in de Noachkern, nu was het tegenovergestelde het geval. Tjonge, wat waren er weinig mensen in de kerk. Jammer toch, want voorheen was dit toch altijd een goed gevulde kerkzaal als wij kwamen zingen. Gelukkig werd het wel weer gewaardeerd wat we op deze zonnige moederdag ten gehore hebben gebracht en we hebben volgens intimi dan ook best goed gezongen ! Klaas de Boer uit Urk was er ook. En wat heeft die man charisma en een humor. We hebben met z'n allen genoten van zijn preek. Dat ik ook nog een fijn compliment van hem kreeg deed me erg goed. Een feit te meer dat de site gewaardeerd wordt! Jammer van de hele noten van de organist. Zelfs Klaas kon daar met zijn enthousiasme weinig of niets aan doen. Na afloop was er zelfs koffie met gebak, maar daar hebben maar weinig Holy Sounders gebruik van gemaakt. Maar ja, dat zijn we ook niet gewend daar! Toch wel al met al een uitvoering om met plezier op terug te kijken. We zien elkaar volgende week in de Berck. Veel plezier daar allemaal!!!

33) 7-05-2006 Noachkern, t.g.v. het afscheid van Lützen Miedema

Wel, we hebben wel eens voor een volle bak gezongen, maar vandaag was echt een toppertje. Jammer dat het altijd zo warm is in de Kimme. Veel koorleden hebben zich aan de toezegging om te komen gehouden. Er waren veel koorleden. Een goede zaak. Navraag leerde dat we best goed gezongen hebben, al valt dat onder zo'n laag plafond lang niet altijd mee. Kees verzorgde het inzingen maar Jan was net op tijd om het laatste inzinglied af te dirigeren. Wat een zit trouwens! Ruim 2 uur. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Grappige sprekers na afloop van de dienst. We hebben hartelijk gelachen om anekdotes en versprekingen! Lekker drankje gedronken na afloop en dat maakt een boel goed. Wat een aandacht voor een aimabele man als Lützen is. Leuk voor hem en zijn gezin. Holy Sound wenst jullie alle goeds in Zwolle. Op naar de Petruskerk. Als dat net zo'n goede uitvoering wordt als de vorige, mogen we absoluut niet mopperen!

32) 23-04-2006 De Heel, Zaandam

Aan het weer heeft het deze zondagmorgen niet gelegen. Prachtige ochtend met veel zonneschijn. Helaas was Kees er niet bij vanmorgen. Het kostte dan ook best wel wat moeite om de "schwung" te pakken te krijgen. De hoeveelheid publiek liet ook wat te wensen over maar ja, dat weet je nu eenmaal in een ziekenhuis. Ook over het aantal aanwezige Holy Sounders mogen we zeker niet tevreden zijn. Treurig mensen, dat moet echt beter hoor!! Volgens mij is op het allerlaatste moment Hannie Been nog opgetrommeld. Zij had een "persoonlijke" dienst in haar eigen kerk maar "men" is er in geslaagd om haar te overtuigen van het feit dat haar aanwezigheid bij ons noodzakelijk was. Hoe dat precies in het werk is gegaan weet ik niet, maar ... chapeau Hannie! Het is overigens altijd wel leuk om te zien hoe semi professionele tv opnames tot stand komen. Twee camera's die continu filmen met een regisseur die achter een mengtafel beslist welk beeld de ziekenhuis ether ingaat. Alleen als de cameraman je heel close in beeld neemt dan is dat op zondagochtend wel een beetje schrikken! We hebben aardig gezongen, geloof ik, al heb ik geen complimentjes gehoord en valt het zingen in zo'n lage zaal helemaal niet mee! Jan meldde maandagavond op de repetitieavond dat hij er zondag niet helemaal bij was met zijn gedachten. Het zij je absoluut vergeven Jan, want het is tenslotte niet mis wat je thuis te stellen hebt!

31) 27-03-2006 DVD avond op de Kinderboom

Ook nu weer geen uitvoering, maar leuk genoeg om een verslag van op te nemen op deze agenda pagina: Snel georganiseerd. Dat kan je wel stellen. Tom mailde me vrijdag of Holy Sound de beamer van school kon lenen. Hij was van plan om een gezellig avondje te organiseren om met elkaar de DVD van het concert te bekijken. Ik stelde voor om dat weer op school te doen. Waarvan acte. Het bestuur, Marjolein (nog gefeliciteerd met je verjaardag) Dick (nogmaals gefeliciteerd met je zoon) en Jan (bedankt!) hadden voor de drankjes en de hapjes gezorgd. Om 8 uur was de zaal behoorlijk vol en het was gezellig druk. Samen hebben we naar de prachtige DVD gekeken die "Ome Arie" voor ons gemaakt had. Nou, ik moet zeggen, hij zag er perfect uit! Naast de fraaie beelden was ook het geluid van optimale kwaliteit. Het werd al met al een latertje toen na afloop van de DVD nog wat lovende woorden gesproken werden aan het adres van het bestuur, Jan, Tom, Evert en Kees, gelardeerd met een alleraardigst presentje van Hans Visser voor het bestuur. Leuke actie Hans! Bedankt allemaal voor de gezelligheid!

30) 26-03-2006 Radiodienst in de Vijverkerkweg in Bloemendaal

Nou, dat was wel even wennen, zo na dat concert van vorige week. Was de zaal toen vol, donker en stemmig, nu was dat een heel ander verhaal. Tel daar bij op dat een behoorlijk aantal leden het minder noodzakelijk vond om naar deze uitvoering te komen en het zal duidelijk zijn dat er een geheel andere stemming heerste dan vorige week. Maar het is misschien niet helemaal eerlijk om deze twee uitvoeringen met elkaar te vergelijken. Dat is zo!! Feit is wel dat we niet heel erg enthousiast verwelkomd werden vanavond. Een beetje brommerige, nee zeurderige, wat oudere man wist niet dat er deze avond een koor uit Amsterdam zou komen zingen. En daar moest hij toch echt wel een beetje aan wennen. Zelfs Tom was van zijn stuk, en dat wil heel wat zeggen hoor! Gelukkig waren andere mensen wel zo aardig om, na enig aandringen van de dominee, die overigens goed was! enthousiast te klappen na de laatste nummers. We hebben best wel goed gezongen geloof ik. Johanne Been had een behoorlijk deel van haar familie uitgenodigd om te komen luisteren, zodat de kerk behoorlijk gevuld was. Wat me deugd deed was het feit dat het de dominee ook opgevallen was dat tijdens het stil gebed de vogels naar hartelust aan het fluiten waren buiten. HET WORDT LENTE!!

29) 18-03-2006 Concert Taborkerk in Purmerend

Met meer dan plezier plaats ik hier de reactie van Evert die hij heel kort na het concert schreef (04.23 uur!!!):

"Beste allemaal, ik weet dat dit een raar tijdstip is om een berichtje te sturen,maar dat interesseert mij niet zoveel. Na zo'n concert moet ik dit gewoon doen. Ik ben ongelooflijk trots op dit koor en dit combo!!! Ik heb het al eerder geschreven;jullie motiveerden ons om gemotiveerd te blijven tijdens die lange periode van voorbereiding en dat kwam vanavond met dit grandioze concert ook weer naar voren. De spirit was er,iedereen stond er ontspannen en vrolijk bij;het licht erbij en het was een prachtig plaatje. Ik heb regelmatig zitten kijken bij een paar makkelijke akkoordjes en dan zag het er zo mooi uit en op zo'n moment ben je beretrots op al die mensen!!! Dit was echt een concert dat ik heel lang met mij mee zal dragen en ik denk velen met mij. Alle inspanningen van ieder persoon op zich heeft tot dit resultaat geleid. En dat resultaat mag er zijn!! Iedereen heeft op zijn/haar manier z'n steentje bijgedragen en ieder steentje is zo belangrijk . Niets dan lof voor jullie inzet! Evert" Meer woorden zijn er in principe niet nodig want Evert's enthousiasme spreekt boekdelen. Maar toch zou ik het heel leuk vinden als er nog wat meer reacties komen. Mail ze naar joostnolting@msn.com. (Geldt trouwens ook voor de foto's!!)

28) 13-03-2006 Generale repetitie in de Taborkerk in Purmerend

Het was weliswaar geen uitvoering maar ik denk dat het geen kwaad kan om de generale repetitie in de Taborkerk, zo vlak voor ons concert toch ook maar even te "verslaan" op deze pagina. Een aantal diehards was om half 7 al druk in de weer met de instrumenten. En dat dat aantal instrumenten was dit keer veel meer dan normaal omdat het instrumentarium van "de band" gebruikt wordt. Klokslag 8 uur (waarom lukte dat nu wel?) startten we met de laatste puntjes op de i van een aantal nummers. Even wat geharrewar over de plaats op het podium, maar met enig gemor lukte het om iedereen op de juiste plek te krijgen. Dat is trouwens wel lekker zingen hoor in zo'n grote lege ruimte. Dat kost veel minder moeite dan in dat lage schoolgebouw van zondag. Het samen zingen met Margriet Eshuis was heel apart al moet ik zeggen dat ik Ingrid wel miste hoor! Om kwart over tien sloot Tom met een aantal mededelingen deze bijzondere avond maar ik ben bang dat het voor een aantal mensen tot in de kleine uurtjes geduurd heeft eer zij naar bed konden.

27) 12-03-2006 Tabitha Bongastraat, Amsterdam

Tjongejonge, wat was dat een dag zeg. Maar wel gezellig! ’s Morgens eerst de oudjes van Tabitha Bongastraat verwend. En wat waren ze daar blij mee! Geeft toch altijd een heel apart gevoel als we daar gezongen hebben. En, ligt het nu aan mij of lijkt het steeds beter te gaan met ons. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de regelmatige repetities. Iedere maandag repeteren, werpt nu toch echt vruchten af. Na de dienst op naar de Kinderboom. Daar werden we blij verrast met heerlijke broodjes, melk en wat dies meer zij. Een compliment aan het bestuur dat dit zo perfect georganiseerd had. Mede namens Jennie! Ook zij was blij met de organisatie. Een bijna compleet koor ook. Geweldig, wat een opkomst. Veel complimenten van koorleden dat dit zo lekker soepeltjes in school kon. Nou ja… In de pauze een lekker drankje nuttigen is ook niet verkeerd. We hebben alle hot items nog even de revue laten passeren en zo langzamerhand raken we overtuigd van het feit dat we er klaar voor zijn! Nu eerst de laatste repetitie nog in de Taborkerk en dan op naar zaterdag 18 maart! Purmerend, here we come!!

26) 12-02-2006 De Ark, Amsterdam Noord

Dat was lang geleden dat we in de Ark waren. Goed gezongen!! Er stond een geinspireerd koor met een motiverende dirigent. Dat is wel eens anders geweest daar in de Ark. Het zingt er toch altijd lekker. Een zangdienst met een wel heel korte toespraak. Lekker veel nummers ten gehore gebracht. Het was bijna een concert. Maar nee, daar moeten we nog een paar weekjes op wachten. Goede organist toch, die Niek Hartog. Het was een fijne avond met veel bekende gezichten in de kerk. Jammer van die koffie!

25) 22-01-2006 De Brug, Amsterdam Noord

Wederom een thuiswedstrijd vandaag. Jammer genoeg weinig kerkgangers, maar dat zijn we wel gewend in de Brug. Kees kon er vandaag niet bij zijn en dat is altijd jammer. Volgende keer beter! Het zingen ging redelijk. Jan klaagde over de inzet bij één lied die minder was maar voor de rest hebben we een goede uitvoering neergezet. Grote opkomst bij het koor, hulde! (Dat er bij het inzingen maar 1 bas was telt niet!) Ook de dominee liet zich van de goede kant zien. Hij verwerkte de woorden van onze nummers in zijn preek en dat doet altijd goed.

24) 06-01-2006 Nieuwjaarsreceptie

Op 6 januari vond de nieuwjaarsreceptie plaats in het clubgebouw van Vlug en Vaardig. Het was al enige tijd geleden dat we daar een feestje vierden. Door de geringe opkomst van de laatste tijd mochten we een paar keer uitwijken naar het huis en de tuin van Hannie en Evert. Dit keer was er echter besloten om weer eens naar het clubhuis te gaan. En, ik moet zeggen met succes. De opkomst was geweldig. Ik schat dat er zeker 90% van de leden aan de oproep (al dan niet schriftelijk, leuke kaart trouwens) gehoor had gegeven. Heel gezellig om met zoveel Holy Sound vrienden het nieuwe jaar in te luiden. Tom hield zijn traditionele Nieuwjaarsspeech en meldde ons daarin dat de voorbereidingen voor het concert gestaag voortgaan. Hij kon ons melden dat Hans Visser, Erik de Bruin en Paul Boer namens hun bedrijf een sponsoring hebben toegezegd waar een luid applaus op volgde. Samen met de andere sponsors (misschien is het goed om hen hier ook te vermelden, bestuur?) staat het sponsorbedrag nu al op € 2000,00. Geen kleinigheid. Er werden twee nummers van Margriet Eshuijs vertoond en De flyer van de hand van Evert werd ons getoond. Chapeau Evert, een knap stukje werk! Peter stond weer achter de knoppen van de DVD spelers en de beamer. Dat geeft toch altijd wel weer een bepaalde sfeer! De hele avond door werden we verrast met heerlijke hapjes die ons door de bestuursleden voorgeschoteld werden. Hartelijk bedankt weer bestuur voor de organisatie van deze meer dan gezellige en geslaagde avond, die voor een aantal leden wel tot in de kleine uurtjes duurde!

23) 24-12-2005:  Kerstnachtdienst in de Grote kerk in de Rijp

Laat wel, hoor, zo'n Kerstnachtdienst. En op dat tijdstip is het buiten toch al een tijdje donker dunkt me. Nou, daar heb ik in de kerk niet veel van meegekregen. Een grote kerstboom, dat wel, maar aan de kant waar het koor zat deden de lichtjes het niet. Maar goed, grote kroonluchters namen die taak volledig over!. Wat is dat toch altijd jammer dat er niet gewerkt wordt aan sfeer bij zo'n kerstnachtdienst. Gewoon de grote lampen uit, meer kaarsjes en zie daar... SFEER. Tel daarbij op een aardige dominee die alles van zijn papiertje oplas en je zult begrijpen dat dit niet de ultieme voorbereiding op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus was. We hebben redelijk gezongen al was het Kerstconcert van een hoger niveau. Leuk wel, deze manier van inzingen! Is dat een nieuwe taak voor Kees of kwam dat "gewoon" doordat Jan wat later was. Geëxcuseerd hoor Jan want je hebt het schreeuwend druk, zo vertelde je zelf. Wat ik ook miste was het "Komt allen tezamen, Stille nacht, Luid Klokjes, en "Het geschiedde in die dagen" Traditioneel zeg je? Tja, dat zit nu eenmaal in me! Heel fijn was het om Jan Freen weer in de kerk te zien. Heeft weliswaar een jasje uitgedaan na zijn zware herniaoperatie, maar hij was er. Sterkte gewenst Jan met de revalidatie!! Prettige feestdagen allemaal!!!

22) 18-12-2005:  Kerstconcert in de Bethelkerk

Zo, dat was me een concert! Wat een sfeer, ambiance, publiek, combo,dirigent maar vooral, wat een koor. Goed geconcentreerd, behoorlijke opkomst, kortom, een prima concert. Met dank aan de organisatoren: het bestuur. Aan alles was weer gedacht. Van kaarsjes, cadeautjes tot kerstbrood aan toe. Vrij veel mensen in de kerk ook. En dat doet je dan toch echt goed hoor tijdens zo'n kerstconcert. Compliment voor Tom en Hannie die de opening en het dankwoord goed verzorgden. Een speciaal woordje voor Bert en Marja. Geweldig lui wat jullie in eerste instantie voor de concertgangers, maar zeker ook voor ons als koor hebben neergezet in jullie solo "Remember me". Van Bert wisten we al dat hij goed solo kon zingen maar tijdens dit concert liet Marja zien dat zij ook haar "vrouwtje" staat. Hulde! Het is precies wat Hannie zei, wat een voorrecht dat je als echtpaar zo uiting aan je hobby, zingen kunt geven. Ennuh.. wees gerust Hannie, jij bent niet de enige die dat nooit met jouw man zal kunnen doen. Ook voor Jennie geldt dat! Wat ook leuk was, was het aantal oud leden dat aanwezig was. Vooral aan Hilde kon je zien dat zij de liederen van Holy Sound nog goed kende. En nu de kerstnachtdienst van zaterdag 24 december in de Rijp. Veel plezier allemaal daar en voor degenen die we niet meer zullen zien voor de kerst: Prettige Feestdagen gewenst!

21) 04-12-2005:  Noachkerk in de Kimme.

Deze morgen begon iets minder soepel. Het inzingen ging bepaald niet van een leien dakje. Ik vraag me overigens af of het slim is om op zo'n moment te bekvechten over de inzet van een lied. Dat kwam de concentratie absoluut niet ten goede. De uitvoering verliep redelijk maar ging zeker niet vanzelf. Toch zagen we over het algemeen tevreden gezichten in de kerk. Een traditioneel korte preek van Lutzen afgewisseld met al dan niet bekende liederen. Kortom, voor verbetering vatbaar weliswaar maar toch een goede uitvoering! Op naar Sint Nicolaas!

20) 20-11-2005:  Leger des Heils in Zaandam.

Dat was wederom genieten vandaag. Genieten van de perfecte sfeer daar bij het leger in Zaandam. Wat een gastvrijheid, vriendelijkheid, spontaniteit. Nu moet gezegd dat veel valt of staat bij een persoon: Jet. Wat een geestdriftige vrouw zeg! Maar toch, ook de andere aanwezige kerkgangers straalden genegenheid uit. Ik voel me altijd bijzonder thuis daar. Het koor heeft er ook vandaag weer behoorlijk aan getrokken. Weliswaar liet Kees ons weer eens in onze rats zitten maar dat kwam dit keer doordat onze voorzitter hem een verkeerde straatnaam had opgegeven. Misschien is het slim als de secretaresse er voor zorgt dat het goede adres van de kerk op de site komt te staan. Een idee? Om kort te gaan: een geslaagde middag met een goed koor dat rijkelijk met applaus werd beloond. En dat geeft de burger moed. Op naar de Noachkerk in de Kimme.

19) 6-11-2005:  Petruskerk in Amsterdam.

En weer was het vandaag een prima uitvoering met lovende kritieken. De over het algemeen als kritisch bekend staande gemeente uit de Petruskerk reageerde meer dan enthousiast na de uitvoering. En ik moet zeggen, het klonk ook vanmorgen weer perfect. Goed geconcentreerd allemaal. Weliswaar een paar kleine foutjes maar die horen wij meer dan de toehoorders. Nee, het deed weer goed om onze medewerking aan deze kerkdienst te verlenen. Ook het zingen met hele noten deerde ons niet!?! En Evert bleef ook kalm, zelfs toen zijn "grote vriend" wel heel erg dicht bij hem kwam. Hulde Evert! Op naar het Leger zou ik zeggen. Ik stel me daar weer veel van voor.

18) 30-10-2005:  Bullekerk in Zaandam.

Na het mindere optreden in Tabitha waren de verwachtingen voor vandaag hoog gespannen. Leonard had er zelfs een persoonlijk mailtje voor over om maar zoveel mogelijk koorleden naar Zaandam te krijgen. En dan gaat ie zelf met zijn luie k... in Portugal zitten! Nee hoor, geintje, Leonard genoot van een welverdiende vakantie maar had er wel degelijk voor gezorgd dat er een flink koor stond vandaag. En dat was wel nodig ook zo leerde de ervaring van een aantal jaren geleden. Een uitvoering rond kerst, samen met het ZIM viel wat Holysound betreft een beetje in het water doordat er veel te weinig koorleden gekomen waren voor zo'n grote kerk. Tel daarbij op dat het mannenkoor drie tot vier keer zo groot was en achter ons op een podium stond en je zult begrijpen dat we een heel bijzondere uitvoering hadden... Nee, dan was het vandaag veel beter. Na een nerveus begin, stoelen geschuif en wachten op Kees (stond in een file en voor een afgesloten brug!) en met Peter achter de knoppen, werd er ingezongen. Wat een akoestiek!! En dat werd met de gemeente in de kerk alleen maar beter. Terecht was Jan Splinter dan ook erg tevreden na afloop. Geweldig gezongen in een fijne dienst. Leuke complimentjes, ook van de domina, die de teksten van de liederen die we zongen van de website had gehaald! En dat geeft de burger moed! Op naar de Petruskerk! Voor weer zo'n geweldige uitvoering? Ennuh... vergeet je eurootje voor de koffie niet!!

17) 02-10-2005:  Tabitha Amsteldijk in Amsterdam.

Nou, dat viel vandaag een beetje tegen. Was het koor vorige week voltallig aanwezig bij de kerkdienst in de Brug, vandaag was het kommer en kwel met de opkomst. Welgeteld 3 alten en 1 bas stonden paraat. Bij de tenoren en sopranen was er gelukkig meer opkomst maar toch... Helaas kon Kees vanmorgen niet spelen. En die mis je dan toch wel hoor! Niets ten nadele van Jan maar we weten dat hij het moeilijk vindt om zijn aandacht te verdelen tussen spelen en dirigeren. En toch stonden we er! Weliswaar een beetje iel maar met complimentjes uit de kerk, waar overigens ook maar een handjevol mensen zat! Alles bij elkaar niet echt inspirerend! In tegenstelling tot de Brug. Daar vlogen de spetters er van af!

16) 25-09-2005:  De Brug in Amsterdam.

De eerste uitvoering in het nieuwe jaar. De Brug, zeker geen onbekende voor Holysound. Helaas waren er meer koorleden dan kerkgangers maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben goed gezongen. Iedereen was meer dan tevreden. Da's best leuk voor zo'n eerste uitvoering. Goede, humoristische dominee ook. En dat doet goed. We vierden deze dag trouwens ook het 35 jarig bestaan van het koor. Leonard en Carla zetten samen een spannende dag in elkaar. Na een lekker taartje in de kerk togen wij naar Amsterdam voor een pittige puzzeltocht door de Jordaan. Prima weer onderweg dus daar kon het niet aan liggen. Eindpunt was de aanlegsteiger van rederij Kooij en je snapt het al... een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Leuk! Door naar het Wok restaurant in Noord voor een gezamenlijk wokfestijn. Een leuke dag waarvoor dank aan Leonard en Carla!

15) 29-05-2005:  De Noachkerk in de Kimme in Amsterdam.

Nou, het was wel een Holy Sound weekend hoor! Eerst het concert in Oostzaan en gelijk de ochtend daarop de uitvoering in de kerk van de Kimme. Maar we hebben het er graag voor over gehad. Zelfs een verjaardag werd verzet! Ook hier weer een heel goede opkomst! Houden zo!! Lutzen Miedema was weer in staat om er een gezellig samenzijn van te maken. Dat is altijd toch wel heel apart. Veel aandacht voor het koor tijdens zijn toespraken. Dat doet je goed! Ook het zingen ging weer van een leien dakje. Concentratie? Zowel bij het koor als bij de dirigent en het combo! Veel complimentjes weer na afloop. Ook van de ouderen! Hier was volop koffie! En ... gratis!!! Dit was een goede uitsmijter van dit Holy Sound jaar. Alleen de Ledenvergadering van 20 juni nog. En dan is het vakantie!

14) 28-05-2005:  Concert op uitnodiging van Crescendo in Oostzaan

Dat was absoluut een hele goede uitvoering. Waarschijnlijk kwam dat omdat de andere concertdeelnemers/uitvoerders voor de pauze hun mannetje/vrouwtje stonden. Ik denk dat de koorleden van Holy Sound zoiets hadden van .... wat zij kunnen, kunnen wij ook. Gevolg was een aantal liederen dat stond als een klok! Zowel voor de pauze als na de pauze! Alles bij elkaar duurde het concert wel een beetje lang. Alle drie de uitvoerenden hadden zo hun tijd nodig. Al met al stonden we pas om half twaalf weer op straat. Wat opviel was de deelname van onze dirigent aan de uitvoering van het dubbelkwartet uit Nieuwendam. Jan is in staat geweest om in korte tijd veel liederen van dit kwartet in te studeren zodat hij met hen mee kon zingen. Chapeau Jan! Veel koorleden! Dus, een geslaagde avond. Veel complimenten na afloop! Koffie voor de medewerkenden? Ja, die was er wel maar er moest wel voor betaald worden. Een klein dissonantje.

13) 24-04-2005:  Tabitha Bongastraat in Amsterdam.

Voorwaar geen onbekende, die Bongastraat. Helaas wel erg weinig koorleden vanmorgen. Hoe zou dat nu toch komen denk ik dan altijd. Altijd dezelfde gezichten van de mensen die er wel altijd zijn, en altijd diezelfde leden die heel snel denken, ach Tabitha, dat kan ik wel eens overslaan. Ik kan me toch echt niet aan de indruk onttrekken dat lang niet alle afwezigen gemeld hebben bij de secretaresse dat ze er niet bij zouden zijn! Maar goed, de koorleden die er wel waren hebben hun uiterste best gedaan. En... niet voor niets! Het koor kreeg diverse complimentjes! We hebben ons stinkende best gedaan. En dan is het toch altijd weer heel bijzonder om die blije gezichten van de bewoners van dit Tabitha te mogen zien. Ik hoorde diverse leden de opmerking maken dat van de drie Tabitha's, de Bongastraat toch wel favoriet is. Iedereen zit altijd op het puntje van de stoel. En dan die bijgeluiden. Ik heb me laten vertellen dat dat de manier is van het uiten van de blijheid van de mensen die in de zaal zitten. Petje af ook voor de vrijwilligers die zo'n ochtend altijd mogelijk maken. De primeur van ons nieuwe lied: "There's a longing".  En dat ging helemaal niet slecht. Complimenten van Jan Splinter, en dat doet je na afloop altijd goed! Kees ging ook weer prima vanochtend. Altijd een hele zekerheid. En, last but not least, Tom en Evert. Geweldig mannen! Koffie en cake, tja, dat zijn we wel gewend daar! Prima in orde! Enne... die bas uit de Brug is geweest hoor!!! Hopen dat hij blijft komen.

12) 13-03-2005:  De Brug in Amsterdam.

Een “thuiswedstrijd” in onze eigen vertrouwde oefenruimte, dus geen gesleep met instrumenten naar de aanhangwagen, maar gewoon uit de kast en gelijk opzetten. Om 09.00 uur was reeds een aantal mensen volop bezig het instrumentarium op te bouwen. Al spoedig bleek dat een aantal koorleden door de griep geveld was en kwam het dus aan op een koor van ongeveer 25 personen. Het feit dat de bassen niet aanwezig zouden zijn, was niet helemaal duidelijk bij Jan S. overgekomen, dus heeft hij de honneurs samen met Teun waargenomen, wat goed verlopen is. Kees Posthuma dus niet alleen aan de toetsen, maar tevens dirigent. Doordrongen van de noodzaak hebben we gezamenlijk een goede uitvoering neergezet, die door de mensen in De Brug gewaardeerd werd, al gaat het iets te ver om door ds. Boeschoten als “huiskapel” benoemd te worden. Er wordt gefluisterd dat Jan een nieuwe bas heeft weten te ronselen, dus benieuwd of hij de eerstvolgende repetitieavond komt opdagen. Hopelijk  zijn we bij de volgende uitvoering weer met een volledig koor !

11) 13-02-2005:  Thabita Ingenhaushof in Amsterdam.

Het was vroeg, zondag. Half 9 bij de Brug! Veel hulp, en dat is altijd prettig. De ontvangst in Tabitha liet wederom te wensen over. Nagesprekken leerden dat het waarschijnlijk toch iets met de leeftijd van de bewoners en het verstoren van de regelmaat te maken heeft. Gelukkig geldt dit niet voor iedereen, Kees Helderop was weer bijzonder enthousiast vanmorgen. Helaas liet het voetpedaal ons in de steek. Sylvia heeft het nog wel uit elkaar gehaald maar de tijd was te kort om het ter plekke te repareren. Kees speelde de sterren van de hemel op de beschikbare piano van Tabitha. Vooral toen Tom, heel slim, een microfoon in de klankkast hing, ging het een stuk beter. Al vond Evert dat we behoorlijk zakten! Maar ja,Evert.... Het zingen verliep verder perfect. Met twee goede solo's van een niet nader te noemen alt en bas. Toevallig wonen ze samen dus daar zal het wel mee te maken hebben. Traditioneel koffie met een lekkere koek (oh nee!) toe.

10) 30-01-2005:  Ziekenhuis de Heel in Zaandam.

Het was voor de tweede keer dat wij in dit ziekenhuis zongen. Aan de eerste keer hadden wij niet zulke hele goede herinneringen. Maar nu was het een stuk beter. Kees aan een goed klinkende vleugel en Jan alle aandacht voor het koor. Perfect. Al klaagden de alten er over dat zij de vleugel niet zo goed hoorden. Bijna alle koorleden waren er, en dat zingt best lekker hoor! Veel patiënten ook aanwezig en natuurlijk de tv opnames voor het ziekenhuis. Helaas was Evert ziek (en Hannie ook trouwens) en die mis je wel hoor ter ondersteuning, die basgitaar!

9) 02-01-2005: NIEUWJAARSRECEPTIE 2005

Alles begon met een “kale” kamer en een paar gezellige statafels. De nieuwjaarsreceptie 2005 van “Holy Sound” op 2 januari j.l. Al snel druppelden de koorleden binnen en werd het een gezellige boel en een hoop gekakel. Door diverse mensen waren erg lekkere en mooi uitziende hapjes gemaakt en dat completeerde het “hapje en een drankje” motto. Een moeilijk jaar hebben we achter de rug, maar ook deze dag bleek toch weer, dat de motivatie er weer is en de onderlinge banden weer zijn verstevigd. Uiteindelijk zijn er weer zo’n 37 man geweest; volle bak dus!! De “receptie” zou zijn van 14.00 tot 16.00 uur,maar je weet, als “Holy Sounders” bij elkaar zijn, duurt alles langer met als resultaat dat de laatste om 19.00 uur wegging. Een heerlijke dag met allemaal mensen die er weer zin in hebben het komende jaar!! Het jubileumjaar overigens; 35 jaar “Holy Sound”. Dat wordt dus weer een belangrijk punt om naar toe te werken met z’n allen. Een zeer geslaagde middag deze nieuwjaarsreceptie en een prima start van het komende seizoen!! Iedereen die weer de nodige handen uit de mouwen heeft gestoken; BEDANKT!!!!!

8) 24-12-2004:   Kerstnachtdienst Bethelkerk Tuindorp Oostzaan

De laatste uitvoering van 2004. We zagen er wel een beetje tegenop. En niet in het minst omdat Kees er vanavond niet bij kon zijn. Stemmig gekleed (alhoewel ik zelf een beetje uitgekeken raak op zwart wit!) stonden we op tijd klaar in de mooie gerenoveerde kerk in T.O. Er heerste een goede kerstsfeer. Maar dat is wel toevertrouwd aan Lutzen Miedema. Kaarsjes aansteken, gebedsvoorstellen opschrijven, liturgieën en gedichten laten lezen door gemeente en koorleden, kortom, alles hielp mee om er een geslaagde kerstnachtdienst van te maken. Ondanks een paar kleine foutjes liep het op rolletjes. Volgens insiders hebben we goed gezongen! En daar houden we ons aan! Op naar de uitvoeringen in 2005!

7) 19-12-2004:   Kerstconcert in de kerk van Oostzaan

Waar we in eerste instantie een beetje bang voor waren bleek bij nader inzien best mee te vallen. Dachten we dat er niet meer dan 80 mensen naar ons kerstconcert zouden komen luisteren, niets bleek minder waar. Er waren ruim 120 mensen op het concert afgekomen. Het traditionele groepje voorbereiders was om half 1 al aan de slag om de instrumenten in te laden. Aangevuld met een aantal leden werd het hele zaakje om half 4 klaar gezet in de kerk. Sommige van deze mensen zijn toen gelijk maar in de kerk gebleven. Chapeau mensen voor jullie inzet! Na het inzingen volgde een goed verzorgde maaltijd waar ook heel wat uurtjes in zijn gaan zitten qua voorbereiding. Maar... het was niet voor niets. Het inzingen liet weliswaar te wensen over maar als zo vaak, de uitvoering van 18 liederen stond als een huis. Wat hebben we goed gezongen, gemusiceerd en gedirigeerd. Complimenten alom na afloop. Dat doet je meer dan goed!! Al moet ook worden gezegd dat het heel fijn zingen is in deze kerk. Prachtige akoestiek. Vermoeid doch voldaan kropen we ons bed in nadat, alweer datzelfde groepje leden, eerst nog de spullen naar de Brug had teruggebracht.

6) 05-12-2004:    Noachkern in de Kimme

Op zondag 5 december hebben we gezongen in de Noachkern in de Kimme. Gelukkig was Kees er dit keer weer bij. En dat hebben we gemerkt. We hebben hebben weer heel enthousiast gezongen en de liederen klonken goed. Na afloop kregen we diverse complimentjes van gemeenteleden. Wat heel leuk was, was het meezingen van een aantal van hen bij de toegift: Het Fundament. Wat heerlijk toch dat we ook hier weer mensen een goed koor mochten voorschotelen. Wat erg opviel was de preek van Lutzen Miedema die welgeteld 3 minuten duurde. Een record dunkt me. Dat we toch pas laat de spullen terugbrachten zegt genoeg over de gezellig ochtend!

5) 21-11-2004:    Tabitha Amsteldijk

Op zondag 21 november hebben we gezongen in de Baptistengemeente in het verzorgingshuis van Tabitha aan de Amsteldijk. Geen nieuwe locatie voor ons want wij mogen onszelf daar zo'n beetje het huisorkest noemen. Altijd parkeerproblemen als we daar zingen! Helaas, het ging vandaag minder goed dan in de Petruskerk. Kees was er niet en dat scheelt toch echt een slok op een borrel! Tel daarbij op dat zowel de alten als de heren een foutje maakten waardoor zelfs de toegift afgezwaaid werd, en het zal duidelijk zijn dat we niet echt tevreden waren. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

4) 07-11-2004:    Petruskerk, Amsterdam Sloterdijk

Op zondag 7 november hebben we een goede uitvoering neergezet. De verwachtingen waren niet zo heel erg hoog gespannen doordat de laatste keer zingen daar niet zo heel erg goed bevallen is. Het inzingen ging al erg goed maar de liederen die we tijdens de dienst ten gehore brachten logen er niet om. De meer dan goede akoestiek zorgde er voor dat we als koor direct doorhadden dat hier iets speciaals gebeurde. Helaas maar met 1 bas maar die heeft zijn best gedaan, op het laatste lied na, want toen was hij plotseling verdwenen. Voor herhaling vatbaar hoor die Petruskerk! (Kijk naar de agenda!!!)

3) 26-09-2004:    Baptistengemeente De Brug, Amsterdam Noord

Zondag 26 september was het vroeg dag. Om 9 uur werden we verwacht in Baptistengemeente De Brug aan de Aakstraat in de Banne. Een redelijk volle kerk en een behoorlijk compleet koor. Dat betekende dringen geblazen. De uitvoering verliep gladjes al waren twee toegiften iets te enthousiast voor sommige koorleden. Iets om over na te denken en om afspraken over te maken? De zang was goed verzorgd al zakten we af en toe een ietsiepietsie!

2) 12-09-2004:    Heerhugowaard

Op zondag 12 september in Heerhugowaard was Kees wel van de partij. We hebben, mede dank zij hem de sterren van de hemel gezongen. Een prima uitvoering. Een redelijk volle kerk en dat is toch wel prettig als je op zondagavond zo'n stuk moet rijden voor een uitvoering.

1) 29-08-2004:    Cruquiushoeve

Zondag 29 augustus was de eerste uitvoering van het nieuwe koorjaar. Helaas stonden we met een klein groepje koorleden in de Cruquiushoeve. Maar, zoals zo vaak bleek ook nu weer dat Holysound op zijn best is als de verwachtingen niet zo hoog gespannen zijn. Iedereen deed zijn of haar uiterste best en de uitvoering was goed. Een goed begin dus. Kees was er deze eerste uitvoering nog niet bij .